TRAŽI GA I POLICIJA Iako sladak, kao i svaki bjegunac i on može biti opasan!

Foto: Western Australia Police

 NA FACEBOOK stranici Western Australia Police objavljena je fotografija preslatke životinje, posljednji put viđene 4. siječnja, kada joj se gubi svaki trag.

Iz statusa doznajemo kako je riječ o mužjaku kuoke koji se zove Steve, koji inače živi na otoku Rottnestu, nedaleko Pertha, odakle je na brodu koji prevozi otpad pobjegao s otoka.

Iako ga opisuju kao malu i slatku životinju, koja sladak izgled može iskoristiti za žicanje hrane, policija na duhovit način sve koji je vide upozorava da "kao i svaki bjegunac i Steve može biti opasan".

Zašto je važno da se pronađe ? Kako navodi stuff.co.nz kuoke kojih ima još samo oko 10 tisuća ugrožena su vrsta koja slobodno živi na otoku Rottnest, gdje su zaštićene od prometa i grabežljivaca. Izvan otoka to nisu!

Ako bude pronađen, bjegunca će ova avantura skupo koštati jer će iz sigurnosnih razloga ostatak života provesti u kavezu.

Naime, postoji mogućnost da tijekom lutanja pokupi nekakvu bolest, koju bi zatim mogao prenijeti na ostale životinje koje žive na otoku.

PLEASE SHARE - The Rottnest Island Authority is seeking information regarding the whereabouts of an escaped Quokka,...

Posted by Western Australia Police on 11. siječnja 2017
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.