Turska opet pokazala koliko voli svoje lutalice, građani ih hrane unatoč pandemiji

Foto: Unsplash

TURSKA je poznata kao zemlja maca lutalica. Njih možete vidjeti posvuda, a o njima se brine većina građana. Otvaraju im vrata kafića i šoping-centara, puštaju ih u hodnike svojih zgrada, puštaju ih u domove, hrane ih i brinu se o njima. Nije neobično vidjeti mace koje žive u blizini kafića, restorana i dućana. Neki od njih otvaraju im svoja vrata i puštaju ih da prenoće kako bi preživjele niske temperature.

Slična je situacija i danas. Stvari se nisu promijenile bez obzira na situaciju u kojoj se nalazi cijeli svijet zbog posljedica pandemije koronavirusa. Turske vlasti donijele su odluku da se volonteri, aktivisti i neki građani kojima je dozvoljeno ići van i dalje brinu o lutalicama koje su sada prepuštene same sebi.

Putem društvenih mreža građani Turske masovno zahvaljuju ministru unutrašnjih poslova koji je donio tako humanu odluku u vrijeme svjetske krize i velikih opasnosti. Ljudi koji hrane pse, mace i golubove moraju biti zaštićeni i oprezni. Turska je još jednom pokazala svoje veliko srce kada su u pitanju napuštene životinje, koje građani nisu zaboravili ni u trenutku u kojem je cijeli svijet stao. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.