U Velikoj Britaniji pojavio se plavi golub. Ljudi su zbunjeni: "Izgleda savršeno"

Foto: Pixabay

Velik broj stanovnika Maidenheada u Velikoj Britaniji uočio je plavog goluba kako luta ulicama grada. Ptica je mnoge zbunila.

"Nikada nisam vidio ništa slično. Boje je tirkiznoplave, a ispod krila ima ružičasto i žuto perje", izjavio je za BBC Simon Bryson.

"Svi govore da mu je perje obojeno, ali izgleda previše savršeno. Boje su mu zamršene kao kod papiga", dodao je.

Iako neki misle da je boja perja ovog goluba prirodna, stručnjaci za divlje životinje vjeruju da je to ipak posljedica ljudskog djelovanja. Konkretno, sumnjaju da je golub obojen za zabavu otkrivanja spola nerođenog djeteta, u sklopu koje budući parovi saznaju spol svoje bebe pomoću ružičastih ili plavih predmeta.

"Ovo je gotovo sigurno nečiji odbjegli golub koji je obojen", smatra Kate Titford, glasnogovornica Zaklade za divlje životinje Berkshirea, Buckinghamshirea i Oxfordshirea.

Prema dobrotvornoj organizaciji, bojanje golubova nije neuobičajeno. Ali Rebecca Machin, iz tima za zaštitu divljih životinja, upozorila je da bi boja mogla uzrokovati zdravstvene probleme ptica, umanjiti njihovu sposobnost letenja i učiniti ih ranjivijima na predatore.

"Boje mogu biti otrovne za ptice i druge životinje, i one bi vjerojatno pokušale očistiti takvu tvar sa svoje dlake ili perja. Gutanje boje može biti otrovno, čak i pogubno", napomenula je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.