U Zagrebu pronađen pas u stravičnom stanju, vlasnica: Ima važnijih stvari od njega

Foto: Facebook

UŽASNA priča o zanemarivanju životinje, koja ledi krv u žilama i tjera suze na oči svakome tko ima imalo srca, dolazi iz Hrvatske, odnosno iz Zagreba.

Naime, Udruga za dobrobit i zaštitu životinja LePas pronašla je psa Arona u užasnom stanju na nasipu u zagrebačkom Trnju.

Na Arona je naišla prolaznica, nazvala Udrugu, a oni su došli po psa koji je bio bez nadzora i odvezli ga u Veterinarsku kliniku Kreszinger. Pas teško hoda, na testisima ima izraslinu veličine dinje, oči i uši su mu upaljene, ima proljev, urin mu je tamnije boje, dlaka je u potpunosti zapuštena, pun je buha…

Dio je to iz Aronove povijesti bolesti. Veterinari su prepisali terapiju, između ostaloga i protiv bolova, antibiotik zbog upale kože, naredili šišanje i kupanje u medicinskom šamponu… No pas to ne dobiva jer je, kad je veterinar očitao čip i nazvao vlasnicu, ona nazvala policiju i prijavila krađu psa. Policijski su inspektori Tihani Maretić iz LePasa naložili da Arona vrati vlasnici.

"Ona će njega danas opet staviti van, na beton i na kišu, dati mu dehidrat iz Pevexa i likovati zbog svoje pobjede nad nama, beskorisnim volonterima koje ona uzdržava puneći državni proračun", stoji između ostalog na Facebook stranici Udruge uz fotografije psa Arona koje je teško gledati.

Portal Ni zagorje malo kontaktirao je vlasnicu, a ona im je zahvalila što su joj dali priliku da ispriča i drugu stranu. No, o Aronovu stanju, gdje je pas, kako je, je li otišla s njim kod veterinara, je li ga okupala, pružila mu nužnu veterinarsku skrb, nije željela govoriti. Ta je pitanja ignorirala, piše spomenuti portal.

"Toliko je nezbrinute djece, toliko bolesnih, otac osmero djece ostao sam s njima. Ima puno važnijih stvari o kojima trebate pisati, ovo je nakazno. Ne želim ništa govoriti, puno prašine se diglo ni za što. Moram zaštititi svoju obitelj od uvreda i prijetnji od tamo nekih aktivista koji bi trebali brinuti o djeci. Pas je bolestan, to je istina, o njemu se vodila briga, imam papirnati dokaz. Daleko je to od istine kako je prenose ti aktivisti. Ljudi su sad izbacili frustracije, a institucije neka rade svoj posao, sve je sad na njima", kazala je vlasnica. 

"Ima toliko toga o čemu bi se trebalo pisati, a vi dižete prašinu zbog psa. To bi bilo sve", zaključila je vlasnica psa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.