Učinio dobro djelo nakon što mu je uginuo pas, a zauzvrat dobio nešto predivno

Foto: Facebook

SMRT ljubimca jednako je bolna kao i smrt bilo kojeg ukućana. Bol koja uslijedi nakon tog gubitka može trajati mjesecima, pa čak i godinama. Ako nemate ljubimca, ova vam tvrdnja može biti čudna. No zamislite da se s nekim bićem budite i liježete svakoga dana. Zamislite da to isto biće osjeća sve što osjećate vi i tu je za vas u svakoj situaciji.

Normalna je stvar da ćete nakon što takvo biće ode iz vašeg života osjećati ogromnu prazninu. To se dogodilo i Josephu, koji je morao uspavati svog bolesnog i starog mopsa. Nakon pola godine tugovanja odlučio je neke njegove stvari pokloniti te vratiti vreću hrane u pet shop.

Oni to nisu mogli prihvatiti pa su mu rekli da hranu donira nekoj udruzi, što je Joseph i učinio. No ovaj pet shop nije se zaustavio na tome. Odmah su mu vratili novac, a nakon nekoliko dana poštom su mu poslali poklon kojim su rasplakali Josepha.

Poklon je fotkao i podijelio na društvenim mrežama, a ljudi koji su to vidjeli ostali su jednako iznenađeni kao on. Poklon je doista predivan i zauvijek će ga podsjećati na njegovog ljubimca Baileyja. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.