Ugledao je psa nasred ceste, poruka koju je nosio oko vrata slomila mu je srce

Foto: Lionel Keith Vytialingam

IAKO u nekim državama raste broj udomljenih pasa za vrijeme pandemije koronavirusa, mnoge se države u ovo vrijeme bore s problemom napuštenih životinja. Lionel Vytialingam, stanovnik Ipoha, još je jedna osoba koja je to potvrdila. On je na putu do dućana ugledao napuštenog psa koji je trčao po prometnoj cesti. Znao je da ga mora spasiti, no to je bio velik izazov za njega. Morao je zbunjenu životinju nekako smjestiti u svoj auto, no problem je bio što je cesta bila prepuna auta koji su mu trubili i time pravili još veću zbrku.

Lionel se i dalje čudi što je životinju uspio dovesti do svog auta i to bez ozljeda. Ispostavilo se da se radi o pet godina staroj kujici koju je napustio vlasnik. Oko vrata je imala pismo, a u njemu je stajalo sljedeće:

"Bok, ja sam Siggy, najpažljivija kujica koju si upoznao. Mom vlasniku je užasno žao što me morao ostaviti, ali on se više ne može brinuti o meni. Mene to čini užasno tužnom, a vjerujem da je i njemu tako. Molim te, odvedi me u svoj dom i dopusti mi da budem dio tvoje obitelji. Voli me! Imam pet godina i mješanka sam zlatnog retrivera i pudle (Goldendoodle). Vrlo sam draga i volim sve ljude, nikada nikoga nisam ugrizla. Odlična sam u čuvanju kuće i lajat ću ako se netko približi tvojim vratima sve dok mi ne kažeš da stanem. Znam izvesti i nekoliko trikova. Nadam se da ćeš me primiti u svoj dom. S ljubavlju, Siggy."

Ovo ga je pismo potpuno rastužilo i bez razmišljanja je Siggy poveo kući. Ona se vrlo brzo opustila i svakoga dana pokazuje mu koliko je zahvalna. Lionel je neće zadržati, no našao joj je savršen dom kod svog brata, gdje će se preseliti nakon pandemije. No, tko zna, možda je i zadrži nakon što provedu vrijeme skupa? Ljubav koja se rodi između čovjeka i psa često je neraskidiva.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.