UZNEMIRUJUĆE Horor u Erdutu: Napuštena farma služi za bacanje leševa i ostavljanje živih pasa

Udruga Devet Života

IZMEĐU sela Bijelog Brda i Dalja nalazi se napuštena farma na kojoj volonteri Udruge 9 života često pronalaze napuštene životinje. Ova zaboravljena farma je neko vrijeme služila kao odlagalište smeća i leševa te je nakon prijave očišćena.

Farma u vlasništvu Žita dobila je i ogradu kako ljudi ondje ne bi mogli bacati leševe i žive životinje, no bez puno učinka. Iako je dojavljeno i Općini i Žitu, nitko ne obraća pažnju na ovo horor mjesto.

Volonteri udruge jučer su opet pronašli pet štenaca. Kako sami kažu: "Svaki put kada idemo u tom smjeru, stanemo za svaki slučaj s hranom i vodom."

Upozorenje: Snimka i fotografije su uznemirujuće, gledajte ih na vlastitu odgovornost.

I ovaj put su imali dobar osjećaj jer su im štenci doslovno izletjeli pred auto, veselo mašući repićima jer su ugledali čovjeka. Ti štenci još nisu bili svjesni da su ostavljeni i da su imali puno sreće što su volonteri naišli.

Živjeli su napušteni u smeću, s komadima leševa divljači koje su nosili u ustima kao da su igračke. Ograde više nema i ovo mjesto je očito opet otvoreno za odlaganje smeća i životinja.

Mišino brdo je mjesto za pse lutalice jer ljudima nitko nije propisao obaveznu kastraciju, a ako moraju platiti čipiranje i cijepljenje, lakše im je izbaciti psa u ovo leglo zaraznih bolesti.

Ovo je vrijeme kada je količina napuštenih pasa veća jer su godišnji odmori, azili i udruge su prenatrpani. Uz pse iz romskih naselja, sada imamo još jednu priču koja je ružna i žalosna.

Koliko god se volonteri trudili educirati ljude o kastraciji i odgovornosti, nekima očito nikada to neće biti jasno i izabrat će da živo biće ostave na smetlištu.

Udruga 9 života apelira na sve ljude da otvore oči i pomognu na bilo koji način. Pružite psima sa smetlišta dom ili smještaj, pišite načelniku općine Erdut, tko zna, možda zajedničkim snagama uspijemo jednog dana stati na kraj ovakvim hororima. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.