UZNEMIRUJUĆE SLIKE Uskoro počinje festival na kojem jedu i muče pse. Spriječimo ga zajedno

HOROR festival u Yulinu održava se svake godine i svi ljubitelji pasa se bore kako bi ovome došao kraj. Konzumacija psećeg mesa u Kini je poznata iz davne povijesti, tijekom dinastije Han i pseće meso se smatralo delikatesom.

Nakon više od 300 godina, za vrijeme dinastije Sui-tang to je odbačeno i smatralo se nepristojnom navikom, a psi su se koristili kao pomoć u lovu. Iako su poslije psi bili bliski ljudima, do danas se svake godine ubije oko 10 milijuna pasa za meso u Kini.

Festival psećeg mesa u Yulinu se održava svake godine u vrijeme ljetnog solsticija i donosi užasne prizore. Iako se smatra da je ovakav festival drevna kineska tradicija, Yulin se počeo održavati tek 2009. godine. Ono što ovaj festival čini pravim hororom je i prijevoz pasa, od kojeg se očekuje da bude brutalan.

Psi su transportirani u očajnom stanju

Psi za Yulin dolaze iz središnje i sjeverne Kine prenatrpani u žičane kaveze u kojima se ne mogu sjesti ni leći. Do Yulina ima više od 1000 kilometara vožnje i psi su bez hrane i vode. Na odredište dolaze pothranjeni, dehidrirani i često mrtvi od ozljeda zadobivenih transportom ili se otruju tijekom zarobljavanja.

Sudionike festivala ne zanima od kuda dolaze psi ni u kakvom su stanju. Većina pasa ukradena je iz svojih obitelji. Na festivalu ih brutalno tuku, zlostavljaju i na kraju pojedu - vjerujući da će im jedenje psećeg mesa na ovaj dan donijeti sreću. Festival je javno klanje i odigrava se na ulicama, ispred škola, na tržnicama.

No ipak postoji nada da se ovaj događaj zauvijek zaustavi. Godine 2015. u Yulinu je ubijeno 20 % manje pasa zbog edukacije i osvješćivanja ljudi. Prosječni kineski državljanin smatra da je klanje psa nedopustivo i uvredljivo te su se "lokalni pseći mesari" počeli sakrivati od javnosti.

Mladež Yulina prosvjeduje

Čak se i mladež Yulina pobunila protiv ovog festivala te su održali prosvjed u Gradskoj vijećnici. Nada za bolji život pasa u Kini postoji i svijest ljudi se polako mijenja. Prije je bilo protuzakonito u Kini držati pse kao kućne ljubimce, no danas većina kućanstva ima pse i smatraju ih dijelom obitelji.

Iako je broj ubijenih i mučenih pasa smanjen, borba protiv ovog festivala i dalje traje. Organizacija Stop Yulin Forever se bori, a i vi možete pomoći svojim potpisom da se brutalno ubijanje, mučenje i jedenje pasa zauvijek zaustavi. Peticiju protiv mučenja, ubijanja i jedenja pasa možete potpisati OVDJE

Upozorenje: Fotografije su uznemirujuće, gledajte ih na vlastitu odgovornost. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom clanku vezanom uz kucne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.