Vaš pas ne zna plivati? Saznajte kako mu možete pomoći

Foto: Unsplash

AKO ste otkrili da vaš pas ne zna plivati, ne brinite, niste sami. Neki psi jednostavno nisu prirodno skloni vodi i mogu imati poteškoće s plivanjem. No, to ne znači da ih ne možete naučiti. Evo nekoliko koraka koje možete poduzeti kako bi vaš pas postao sigurniji i samopouzdaniji u vodi.

Procijenite pasminu

Nisu sve pasmine stvorene za plivanje. Pasmine poput buldoga, mopsa i basset hounda imaju težu građu tijela koja otežava plivanje. Ako vaš pas pripada jednoj od tih pasmina, budite posebno oprezni i razmislite o alternativnim aktivnostima koje uključuju vodu, poput plivanja s prslukom za spašavanje.

Postepeno ga upoznajte s vodom

Ako vaš pas nije naviknut na vodu, počnite s postupnim upoznavanjem. Dopustite mu da se igra u plitkoj vodi kako bi stekao povjerenje. Nikada ga nemojte forsirati da uđe u duboku vodu, jer to može izazvati strah.

Koristite prsluk za spašavanje

Prsluk za spašavanje može biti odličan alat za pse koji se osjećaju nesigurno u vodi. Ovaj prsluk pomaže im održavati tijelo na površini što im daje vremena da se naviknu na plivanje i razviju potrebne vještine.

@chloe_dachshund Life jacket on, let’s swim! 🐶💦💗🦈 #dachshundsoftiktok #teckel #teckelpuppy #dogsoftiktok #dog #dachshund #summervibes #foryou ♬ The Little Mermaid (Marimba Remix) - Harry Goes Boom!

Učite ga plivanju

Ako vaš pas pokazuje interes za vodu, pokušajte ga naučiti plivati. Počnite u plitkoj vodi i nježno ga podržite ispod trbuha dok mu pomažete praviti pokrete plivanja. Nagradite ga pohvalama i poslasticama kako biste mu povećali motivaciju.

Ne ostavlljate ga samog u vodi

Nikada nemojte ostaviti psa samog u vodi, posebno ako nije vješt plivač. Uvijek budite uz njega, kako biste mogli brzo reagirati u slučaju da se počne boriti.

Razmislite o alternativama

Ako vaš pas jednostavno ne voli vodu, ne forsirajte ga. Umjesto toga, pronađite druge aktivnosti koje mu više odgovaraju, poput trčanja, igranja s loptom ili šetnje u prirodi.

Posjetite profesionalnog trenera

Ako imate problema s učenjem psa da pliva, razmislite o angažiranju profesionalnog trenera za pse koji je specijaliziran za rad s psima u vodi. Oni mogu pružiti korisne savjete i tehnike koje će vašem psu pomoći da se osjeća ugodnije.

Ne znaju svi psi prirodno plivati, ali uz malo truda i strpljenja većina njih može naučiti. Ako vaš pas jednostavno ne voli vodu, važno je poštovati njegove granice i pronaći druge načine za zajedničko uživanje u aktivnostima na otvorenom.

@gofetch He’s scared of the water! 😥😭 (@hudsonbegood) #fyp #fy #foryou #foryoupage #dogsoftiktok #goldenretriever ♬ feeling - BCD Studio-LI
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.