Vatrogasci se u Muzeju grada Zagreba družili sa psima iz azila, povod je gorko-sladak

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

DANAS, na Svjetski dan kućnih ljubimaca, djelatnici Muzeja Grada Zagreba i zagrebački vatrogasci družili su se sa psima iz skloništa u Dumovcu.

 

"Današnji posjet naših pasa Muzeju grada Zagreba bio je gorko-sladak! Djelatnici uprave Grada Zagreba, muzealci i vatrogasci mazili su i šetali pse. Naše su njuškice uživale u svemu tome, no iz njihova se ponašanja vidjelo koliko žude za ljudskim dodirom. Zato se nadamo da će čim prije dobiti svoje ljude, one koji će im moći pružiti ljubav i pažnju kakvu zaslužuju.

Današnji posjet naših pasa @Muzej grada Zagreba bio je gorko-sladak! Djelatnici uprave Grada Zagreba, muzealci i...

Objavljuje Azil DumovecSrijeda, 30. studenoga 2022.

"Cilj je ukazati na potrebu udomljavanja pasa"

U povodu Svjetskog dana kućnih ljubimaca napravljene su fotografije vatrogasaca Vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i naših pasa koje ćemo objaviti nešto kasnije. Među desetak pasa koji su danas uživali na Gornjem gradu, bio je i Otto, pas kojeg smo uspješno resocijalizirali i koji strpljivo čeka da ga netko udomi. Građani koji danas u Muzej grada Zagreba dođu sa psom, imaju slobodan ulaz", napisali su zaposlenici azila.

Iz Muzeja su poručili kako im je cilj "ukazati na nikad naglašenu potrebu udomljavanja pasa".

"Objavom fotografija i priča ovih pasa želimo potaknuti javnost da njima, ali i brojnim drugim psima i macama slične sudbine, otvore svoja srca i domove i učine im ovu, ali i mnoge zime koje će tek uslijediti, lijepom i toplom", priopćili su iz Muzeja.