Veterinarka ovih pet pasmina pasa preporučuje onima koji prvi put nabavljaju ljubimca

Foto: Unsplash

VETERINARKA Elle otkrila je kojih pet pasmina pasa preporučuje onima koji prvi put nabavljaju ljubimca. Preporuke temelji na višegodišnjem iskustvu koje je stekla kroz rad u veterinarskoj ordinaciji. Njezin video na TikToku je objavljen još 2022., ali sada je ponovno postao popularan.

Prva pasmina je havanezer, pas manjeg rasta poznat po veselom temperamentu.

"Slatki su, ne linjaju se i brzo se vežu za ljude, ali mogu biti zahtjevni i doživjeti anksiozne napadaje ako su predugo sami", rekla je Elle.

Slijedi bernski planinski pas, kojeg Elle opisuje kao dlakavog, smiješnog i nježnog. Pet MD ocjenjuje ovu pasminu kao izvrsne obiteljske ljubimce, ali napominje da su skloni nekim zdravstvenim problemima, najčešće s trbuhom i kukovima.

Na trećem mjestu je portugalski vodeni pas, poznat po svojoj živahnosti, atletskim sposobnostima i inteligenciji, dok se na četvrtom mjestu nalazi engleski springer španijel. Elle kaže da su ovi psi poslušni i iznimno lojalni.

@ellevetsciences #5thingschallenge #5things #fyp #dogs ♬ Ooh Ahh (My Life Be Like) [feat. Tobymac] - Grits

Na kraju, njezin prvi izbor su psi koje možemo spasiti udomljavanjem.

"Neki od najboljih pasa na ovom planetu su oni kojima je pružena druga prilika za život. Svoje vlasnike vole bezuvjetno i uvijek preporučujem ljudima da se odluče za udomljavanje napuštene ili ostavljene životinje", poručila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.