VIDEO Ove životinje ne mogu odoljeti da ne skoče u misteriozne kartonske kutije

Screenshot: YouTube

SVI koji imaju mačke vrlo dobro znaju koliko one vole kutije. Koliko puta vam se dogodilo da ste kupili neki proizvod i, čim ste ga izvadili iz kutije, vaša mačka je već bila unutra?

Iako ovo pitanje nije potpuno razjašnjeno, neki stručnjaci tvrde da se one sakrivaju u kutije iz sigurnosni razloga. S druge strane kaže se da one vide svijet kao veliku kartonsku kutiju i kada god imaju priliku ući će u nju. Nije bitno je li kutija velika ili mala, one će pronaći način kako uči u nju.

Mačji bihevioristi kažu da se tako sakrivaju od napadača ili čekaju da napadnu svoj plijen. Dokle god se nalaze u kutiji, one znaju da im se ništa ne može približiti, a da one to ne primijete ili da im nije u vidokrugu.

Kako god bilo, nama su preslatke kada uskoče u kutiju i sa zanimanjem promatraju svijet oko sebe. Stoga ako imate mačku, a nemate kutiju, vrijeme vam je da nabavite jednu pothitno. No, nisu samo mačke ljubiteljice kutija, postoje i druge životinjice koje privlače ove misteriozne kartonske kutije.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom èlanku vezanom uz kuæne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.