Vlasnica je na zanimljiv način naučila psića da ne obavlja nuždu u kući

Screenshot: TikTok

KORISNICA TikToka @kennedybriastar nedavno je podijelila video svog četiri mjeseca starog štenca australskog ovčara Marshalla. Video je pogledan više od 6 milijuna puta na društvenoj mreži, a ima milijun lajkova. 

U videu ona objašnjava genijalan način kako je svog štenca naučila da obavlja nuždu izvan kuće. Čim je dovela Marshalla kući, počela ga je trenirati da pozvoni zvoncem svaki put kad treba obaviti nuždu. 

Svaki put kad bi izlazili iz kuće, potaknula ga je da pozvoni, a s vremenom je naučio da zvonce znači obavljanje nužde. Sada svaki put kada treba ići na WC štenac pozvoni ispred vrata i čeka vlasnike da ga puste.

@kennedybriastar This was the best thing we bought when we brought Marshall home. He picked it up so quickly and I think it helped him become potty trained so quickly! Highly recommend trying this with your dog and especially your puppy. #puppytraining #puppytips #pottytrainghack #puppytiktok #puppylife #aussiepuppy #dogsoftiktok #puppiesoftiktok @Mountain Marshall ♬ Little Things - Adrian Berenguer

Vlasnici pasa su podijelili slična iskustva koja su imali s tom metodom dresure. "Radili smo istu stvar s našim australskim ovčarom kad je imao 2 mjeseca! Nakon par godina je postao previše pametan i počeo je zvoniti 800 puta dnevno samo da bi ga pustili van da istražuje", "Moj pas bi zvonio samo da izađe iz kuće svake dvije sekunde", napisali su korisnici u komentarima.