Vraća se Real Dog konferencija, evo detalja

Foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL

UDRUGA za dobrobit i zaštitu životinja Indigo 21. i 22. rujna 2024. na jezeru Rakitje organizira četvrtu Real Dog Conference, jedinstvenu konferenciju u Hrvatskoj posvećenu zaštiti i dobrobiti pasa te promicanju odgovornog i aktivnog vlasništva. 

"Ovo nije samo konferencija, ovo je mjesto gdje se susreću svi ljubitelji pasa – od trenera, biheviorista i veterinara do neprofitnih organizacija i skloništa, pa sve do vlasnika pasa. Na jednom mjestu, kroz stručna predavanja i razmjenu iskustava, svi zajedno radimo na tome da naši ljubimci budu sretni, zdravi i zadovoljni. Promicanje odgovornog vlasništva i edukacija ključni su koraci ka sretnom suživotu ljudi i životinja u urbanim sredinama", kažu organizatori.

Popis ovogodišnjih predavača je impresivan. Asen Arolski iz Bugarske, autor knjige Dog Training Secret Recipe: 300+ Tips for a Well-Behaved Dog, podijelit će svoje tajne o pravilnom treningu pasa. Univ. spec. med. vet. Nejra Puvača otkrit će vam zašto se vaš pas često češe, dok će Jasenka Pavić govoriti o intrigantnoj temi pod nazivom sindrom Pas iz pakla, vlasnik iz raja. Dr. vet. med. Dunja Kovač fokusirat će se na separacijsku anksioznost i pubertet kod pasa, a Nataša Bokšan objasnit će zašto obuka šteneta počinje od trenutka kada ono uđe u vaš dom.

Doc. dr. sc. Marina Vidaković donijet će vam uvid u blagotvorne učinke kućnih ljubimaca na vaše psihičko i fizičko zdravlje, dok će izv. prof. dr. sc. Jelena Ombla istraživati psihološke aspekte odnosa između čovjeka i ljubimca u svom predavanju Kako i koliko volimo svoje kućne ljubimce. Dr. vet. med. Deana Basar podijelit će korisne savjete o tome kako olakšati život psu s artritisom i kako prevenirati ovo stanje. Lana Radanović i Tihana Boban iz K9 odjela HGSS-a održat će izuzetno zanimljivo predavanje o radu s potražnim psima HGSS-a.

Druženje u prirodi i uživanje u sadržajima

"Osim edukativnog dijela, pobrinuli smo se i za vašu udobnost i uživanje. Za sve sudionike osigurali smo hranu i piće, a s obzirom na to da se nalazimo uz jezero Rakitje, možete ponijeti i šator te uživati u kampiranju u prirodi. Ne zaboravite povesti i svoje pse – jer, što je konferencija o psima bez pasa", dodaju organizatori.

Kotizacija za konferenciju iznosi 90 eura, a sve detalje o prijavi možete saznati ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.