"Zbogom, pasji živote": Dumovec organizira Večernje udomljavanje pasa i mačaka

Foto: Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba - Dumovec

SKLONIŠTE za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu organizira Večernje udomljavanje pasa i mačaka, koje će se održati u četvrtak, 29. kolovoza 2024. godine, od 16 do 21 sat.

"Budući da se u Zagrebu proteklih mjeseci svakodnevno pronalaze napušteni psi, kolovoško se izdanje Večernjeg udomljavanja održava s motom 'Zbogom, pasji živote'. Naime, cilj akcije je da što više pasa koji su završili na cesti, dobije priliku za sretan život. To ovisi o dobroti ljudi – najviše onih koji će ih udomiti", poručuju iz Dumovca.

"Trenutačno je u Skloništu smješteno čak 145 pasa i 26 mačaka, no još deseci pasa pronađenih u Zagrebu nalaze se na privremenom čuvanju kod građana. Među psima koji trebaju svoje ljude, su štenci, odrasli psi, ali i oni treće dobi", dodaju.

Oni koji su zainteresirani za udomljavanje nekog psa ili mačke, imat će priliku upoznati tu životinju te naučiti nešto o njezinim fizičkim karakteristikama, karakteru i životnom stilu.

"O tome kako izgleda život psa koji živi u takvom okruženju, govorit će Ema Dujmović, dvanaestogodišnja djevojčica iz Samobora. U 17 sati u posebnom će kutku djeci čitati ulomke iz svoje knjige Život jednog psa. Riječ je o romanu za djecu i mlade čiji je glavni lik njemački ovčar Zeus koji je u obitelj Dujmović stigao prije četiri godine", ističu djelatnici skloništa.

Ema Dujmović i Zeus

"Prvih deset građana koji udome pse tijekom Večernjeg udomljavanja, od Eme Dujmović na dar će dobiti po primjerak knjige Život jednog psa, a njezin partner ZooCity, lanac trgovina za kućne ljubimce, pripremio je darove dobrodošlice njihovu psu u novi dom", dodaju.

Ako ste zainteresirani za udomljavanje psa ili mačke, a ne možete prisustvovati Večernjem udomljavanju, Sklonište u Dumovcu možete posjetiti radnim danom između 11 i 13 ili 16 i 18, subotom od 10 do 14 i nedjeljom od 10 do 12 sati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.