Žena usred noći na hladnoći pronašla mačku svojih susjeda pa pokrenula raspravu

Foto: Shutterstock

RASPRAVA o tome trebaju li vlasnici kućnih ljubimaca ostavljati svoje životinje vani razvila se na TikToku nakon što je jedna žena pronašla mačku svojih susjeda.

TikTokerica Lupita objavila je video u kojem je podijelila da je mačku svojih susjeda vidjela vani na hladnoći u 2 sata ujutro pa ju je pustila u svoj stan.

"Izgledala je tako tužno. Dala sam joj vodu. Osjećala sam se loše zbog nje, ali nisam htjela da susjedi polude", pojasnila je Lupita te otkrila da je mačka na kraju sama izašla. 

@lupyv It was past 2am at this point they looked so sad 💔 #cattok #catsoftiktok #fyp #foryou #HangUpOnIt ♬ original sound - Variations Everything

U odjeljku za komentare razvila se rasprava o tome jesu li mačke za život na otvorenom ili u zatvorenom prostoru.

"Naši susjedi stalno ostavljaju svoju mačku vani. Mi smo zato postavili vrata za mačku i sada ima toplinu, hranu i krevet", napisala je jedna osoba. 

"Preslatka je. Još je mala. Ne bi trebala biti vani, pogotovo sama i tako kasno", smatra druga.

Oni koje svoje mačke puštaju van ne vide u tome problem.

"Moja mačka ni nakon brojnih molbi ne želi ući u kuću. Provjeravam je svakih 20 minuta, ali neće", "Moj mačak se odlično snalazi vani i uvijek se vrati odspavati i pojesti", kažu.

Škola veterinarske medicine Davis, koja djeluje u sklopu Sveučilišta u Kaliforniji, preporučuje da mačku držite u kući zbog njezina zdravlja i sigurnosti. 

"Mačke su na otvorenom izložene prometu, napadu drugih životinja ili zarazi parazitima i drugim bolestima", kažu. 

Statistike pokazuju da mačke u zatvorenom obično žive pd 10 do 15 godina, dok mačke na otvorenom žive od 2 do 5 godina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.