Životinje slavni filmski junaci: Pet filmova o životinjama koje morate pogledati

Foto: YouTube

I ŽIVOTINJE mogu postati slavne, osobito u današnje vrijeme. Postoje mnoge poznate životinje koje su se proslavile putem društvenih mreža. No prije nego što je internet postao ono što je danas, životinje su slavu dostizale putem filmova. Filmski junaci najčešće su psi, majmuni, konji, praščići, miševi, štakori, delfini, vukovi, kitovi i tigrovi. Donosimo vam pet filmova o životinjama koje jednostavno morate pogledati! 

 
1. Praščić Babe
 
Ovo je film o praščiću koji žarko želi postati pas ovčar, a utjelovilo ga je čak 48 praščića jer su brzo prerastali svoju ulogu. Šminkeri su im radili frizuru i obrve kako bi si bili što sličniji. U filmu je sudjelovalo čak 56 trenera životinja, a radili su s više od 1000 životinja. Ova topla priča o životinjama savršena je za cijelu obitelj. 
 
2. Lassie se vraća kući
 
Lassie je najpoznatija kujica u svijetu filma. Igrani film snimljen je 1943. godine, a nastao je prema istoimenoj knjizi britanskog pisca Erica Knighta. Glavna junakinja, kujica škotskog ovčara imena Lassie, biva prodana bogatom aristokratu zbog toga što su njezini vlasnici siromašni. Ona se želi vratiti svom bivšem vlasniku i najboljem prijatelju, dječaku Joeu, te odlazi na dugo i opasno putovanje. 
 
3. Stuart mali
 
Stuart je miš velikog srca kojeg udomi obitelj Little. Stuart kreće u avanture s raznim likovima, uključujući i neprijatelja, kućnog mačka, no i njegovog najboljeg prijatelja, mlađe dijete obitelji Little. Stuart u svojoj avanturu uči što to znače obitelj, odanost i prijateljstvo.
 
4. Beethoven
 
Glavni junak ovog filma je golemi slinavi bernardinac. Beethoven slučajno ispadne iz kamiona lopovima koji su ga, zajedno s još gomilom štenaca, ukrali iz pet shopa. Nakon toga ušulja se u kuću obitelji Newton čija djeca baš jako žele ljubimca, no otac im to ne dopušta. Otac naposljetku popusti pod pritiskom i Beethoven uskoro cijeloj obitelji okreće život naglavačke. Film je prepun preokreta i akcije i sigurni smo da će vas nasmijati do suza. 
 
5. Moj prijatelj Willy
 
Willy je kit orka zatočen u malom bazenu jednog sjevernopacifičkog zabavnog parka. On noću pušta žalosne krikove i upućuje ih svojoj obitelji koja se veselo igra u obližnjem zaljevu. No njegova obitelj ne shvaća njegove krikove. Jedino dječak Jesse, koji u parku odrađuje kaznu, primijeti njegovu tugu i plakanje jer on dobro zna što to znači biti bez obitelj. Ovo je film i za starije i mlađe jer se u njemu mogu naučiti brojne lekcije o prijateljstvu, obitelji i slobodi.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.