Zmija se u Zaprešiću uvukla u ormarić od struje. Digla na noge vatrogasce i policiju

Foto: Emica Elveđi/Pixsell

POSLJEDNJIH tjedana sve više ljudi prijavljuje da su u njihove kuće, zgrade i poslovne prostore ušle zmije. Zaprešićkim vatrogascima jučer je stigla dojava koja nije bila nimalo bezopasna.

Zmija se u Jakovlju zavukla u razvodni ormarić od struje pa je došlo do iskrenja, objavili su vatrogasci. Četvorica njih su krenula na teren i gmaza izvukla hvataljkom, a sve je pratila i policija.

Intervencija br. 106 – Tehnička – spašavanje životinja 7. 7. 2023. Adresa: Zagrebačka ulica, Jakovlje Dojava ŽVOC-a da...

Objavljuje Javna vatrogasna postrojba grada ZaprešićaPetak, 7. srpnja 2023.

Ovoga tjedna jedna zmija snimljena je i na Malešnici. Ušla je u zgradu, nakon čega je obaviješten Azil Dumovec, no njihova intervencija ipak nije bila potrebna. Jedan od stanara pustio je životinju u prirodu.

Preporučuje se pozivanje stručnjaka

Mnogo građana prestraši se kada vidi zmiju. Ravnatelj zagrebačkog ZOO-a preporučuje građanima da pozovu stručnjake kada im zmija dođe u dom.

"Iako se radi o neotrovnici, preporučujemo da to rade stručnjaci. Naime, i neotrovnica u samoobrani čovjeka može ugristi. U tom slučaju čovjek treba posjetiti liječnika. Zmije inače same pobjegnu kad osjete dolazak ljudi.

Ova je možda zalutala u potrazi za hranom ili zaklonom. Zagreb je premrežen zelenim površinama, pa zmije skrovito žive u našoj blizini. Važan su dio ekosustava jer smanjuju populacije nekih drugih životinja, primjerice glodavaca", kaže nam Damir Skok.