Znate li što napraviti ako ugledate ozlijeđenu pticu? Ova je završila u Dumovcu

Foto: Facebook

Djelatnici azila Dumovec ovih su dana imali velik broj intervencija koje su uključivale ptice. Zbog toga su odlučili podsjetiti što je potrebno napraviti naiđete li na ozlijeđenu pticu.

"I dalje svakodnevno imamo velik broj intervencija s pticama! Ovo su neke od onih koje smo preuzeli jučer te ih prevezli u oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba. Kako iz dana u dan postaje sve toplije, imamo potrebu podsjetiti vas što napraviti ako pronađete bolesnu ili ozlijeđenu pticu", napisali su.

I dalje svakodnevno imamo velik broj intervencija s pticama! Ovo su neke od onih koje smo preuzeli jučer te ih prevezli...

Objavljuje Azil DumovecČetvrtak, 8. lipnja 2023.

"1. Smjestite je u kartonsku kutiju. 2. Na kutiji probušite rupe kako bi ptica dobivala svjež zrak. 3. U kutiju stavite malo vode u nekoj maloj posudici ili poklopcu boce ili staklenke kako ptica ne bi dehidrirala. Preporučuje se da divlje životinje ne dirate golim rukama, no ako u blizini nemate plastične ili gumene rukavice, nakon kontakta sa životinjom dobro operite ruke", objasnili su.