10 godina od smrti: Život Whitney Houston obilježile su ovisnosti i turbulentan brak

Foto: Profimedia

AMERIČKA pjevačica Whitney Houston preminula je na današnji dan prije deset godina. Imala je samo 48 godina, a preminula je od utapanja u kadi nakon što je izgubila svijest uslijed predoziranja kokainom.

Pjevačica, koja je iza sebe ostavila brojne bezvremenske glazbene hitove, u javnosti je često bila percipirana kao glazbena diva koja je živjela glamuroznim i raskalašenim životom. No, zapravo je iza takve javne slike stajala osoba čiji je život obilježen problemima i traumama.

Prema tvrdnjama njezinog brata, problemi su počeli još u ranom djetinjstvu kad ih je zlostavljala rođakinja Dee Dee Warwick te su pretrpjeli godine silovanja i zlostavljanja u svom obiteljskom domu, što je u konačnici ostavilo psihičke tragove. 

Sa samo 11 godina se počela baviti glazbom kad je počela pjevati u dječjem gospel zboru, a njezin talent je ubrzo prepoznat te je počela nastupati s poznatim izvođačima kao što su Chaka Khan i Bill Laswell. Whitney je 1985. izdala svoj album prvijenac koji je postao najprodavaniji debitantski album neke pjevačice u povijesti.

Whitney je nizala hitove, a najveća odskočna daska u karijeri zasigurno joj je uloga u filmu Tjelohranitelj, točnije pjesma I Will Always Love You koju je snimila za film, a koja je postala jedan od najprodavanijih singlova u povijesti. Časopis Rolling Stone smjestio ju je među 100 najvećih pjevača svih vremena, a osvojila je šest nagrada Grammy te prodala oko 170 milijuna albuma i singlova. Imala je čak 11 pjesama na broju jedan Billboardove ljestvice.

Turbulentan brak s Bobbyjem Brownom

Cijelu karijeru je njezin privatni život privlačio pažnju javnosti i tabloida. Nakon veze s komičarem i glumcem Eddiejem Murphyjem, započela je vezu s pjevačem Bobbyjem Brownom. Par se vjenčao 1992. godine, a odnos su im obilježile turbulencije. Njezina obitelj i prijatelji smatraju da je Bobby bio ljubomoran na njezin uspjeh te ju je zato povlačio sa sobom na dno.

"Njegov imidž zločestog dečka jako se sviđao Whitney. On je bio crni dečko iz kvarta, onaj od kojeg bi mame skrivale svoje kćeri", rekao je brat pokojne pjevačice jednom prilikom.

Whitney i Bobby često su se svađali, zajedno su se opijali i drogirali, a navodno je često dolazilo i do fizičkih sukoba između njih. Nisu se smirili ni nakon što su dobili kćer Bobbi Kristinu 1993. godine. Bobby će skončati gotovo identično kao i majka. Nakon predoziranja u kupaonici Bobby je pala u komu iz koje se više nije probudila, a preminula je u srpnju 2015. u 22. godini.

"Sve do Tjelohranitelja Bobby i ja smo tek povremeno uzimali drogu. No nakon tog filma sve je krenulo u tešku ovisnost. Drogirali smo se pušeći marihuanu pomiješanu s kokainom. Bile su to silne količine droge, svaki dan. Ne, nismo pušili crack. Lova nije bila u pitanju i nije bilo potrebe da uzimamo jeftinu drogu", opisala je njihov odnos pjevačica u intervjuu s Oprah Winfrey.

"Nije me bilo briga ni za glas ni za pjevanje. Bila sam sigurna da sam postigla sve u životu i da dalje i više ne mogu. S 28 sam se udala, s 30 rodila, a na računu sam imala milijune. Ništa me više nije zanimalo", dodala je.

Whitney je navodno dugi niz godina bila u poprilično prisnom odnosu sa svojom asistenticom i prijateljicom Robyn Crawford. Pjevačica nikada nije potvrdila glasine, no njezini tjelohranitelji kasnije su izjavili kako ih je Bobby Brown na sve moguće načine pokušavao razdvojiti jer je htio biti muškarac u vezi, što je stvaralo dodatne probleme u njihovu ionako kompliciranom odnosu.

Whitney i Bobby su se razišli 2007. godine, pjevačica je iste godine otišla u kliniku za odvikavanje od droge te se pokušala vratiti na stare staze slave. Međutim, to joj nije uspjelo te se očito vratila starim navikama koje su je odvele u smrt.

Whitney će ostati zapamćena ne po svom neurednom obiteljskom životu već po svojim legendarnim pjesmama i prekrasnom glasu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.