10 trenutaka iz Brzih i žestokih koji nemaju nikakve veze s realnošću

Screenshot: YouTube

SUTRA u kina stiže Fast X, novi nastavak franšize Brzi i žestoki, što je savršena prilika da se prisjetimo nekih od najupečatljivijih trenutaka koji nemaju nikakve veze s realnošću.

Sve je počelo s podzemnih uličnim utrkama, ali franšiza se s vremenom razvila u nešto sasvim drugo. Bilo da glumci prkose zakonima fizike ili same logike, u posljednjih nekoliko filmova realnost je sve dalji pojam. Uostalom, tko ne bi volio vidjeti automobile kako lete u svemir i Vin Diesela kako zaustavlja podmornicu?

Tviteraš @KevOnStage pozvao je fanove da nabroje trenutke u kojima je franšiza "napustila stvarnost", a ovo su neki od najupečatljivijih.

Scena s užetom iz devetog nastavka

Gdje uopće početi s ovim? Ne samo da je automobil poletio s litice pričvršćen na avion već ga Diesel nastavlja slijediti ljuljajući se s užeta poput Spider-Mana i sigurno slijećući s Michelle Rodríguez. 

Kad se Vin Diesel borio s 20 ljudi i srušio zgradu

Vin Diesel je snažan momak. Ali je li dovoljno snažan da se bori protiv odreda unajmljenih siledžija i golim rukama sruši cijelu zgradu? Hm.

Kad se Vin Diesel zabio u Jasona Stathama

Bilo je nekih poremećenih trenutaka u franšizi, ali ponekad su najjednostavnije stvari ujedno i najučinkovitije. U ovoj ludoj sceni iz sedmog nastavka, Diesel i Jason Statham sudjeluju u ludoj igri hrabrosti. Udaraju automobilima jedan u drugog, no nekim čudom uspiju preživjeti sudar koji bi ih definitivno obojicu ubio.

Vin Diesel zaustavlja podmornice

Cijeli osmi nastavak franšize djeluje poput nečega što je sanjao petogodišnjak sa svojim prvim setom Hot Wheelsa, a ništa nije nerealnije od trenutka u kojem Diesel navodi projektil na put podmornice, prije nego što se zakloni od eksplozije iza automobila na tankom ledu.

Letenje automobilom u svemir

Slanje automobila u svemir da sruši satelit, preživljavanje probijanja zvučnog zida i sudara sa satelitom na -270 Celzijevih stupnjeva definitivno je "highlight" devetog nastavka.

Kada je Vin Diesel prkosio zakonima gravitacije

Do šestog nastavka, tvorci franšize odlučili su odbaciti zakone fizike u tolikoj mjeri da su Dieselu dali mogućnosti letenja ravno gore. Nakon što je Rodríguez izbačena iz tenka, Diesel poleti i hvata je u zraku, spašavajući dan.

Kad Vin Diesel razvije čarobne moći u četvrtom filmu

Ovo mora biti najčudnije na cijelom popisu. Tvorci franšize nakratko su Dieselu dali moć da ispari u zrak i propusti fatalni sudar. Zvijezda serije nakratko je dobila čarobne moći, no nakon toga stvari su se nastavile odvijati normalno, kao da se ništa nije dogodilo.

Kad je The Rock držao helikopter

The Rock je u spin-offu filma Hobbs & Shaw u jednom trenutku držao težinu cijelog helikoptera. Toliko o tome.

Vožnja od jednog nebodera do drugog

U filmovima nikad ne nedostaje spektakla. Međutim, može li automobil koji izleti iz jedne visoke zgrade savršeno sigurno sletjeti u drugi neboder?

Kad je Vin Diesel preživio izravne raketne napade

Da je ovaj čovjek neuništiv, dokazuje i isječak u kojem preživljava raketne napade, naravno, bez ogrebotine na licu.

Pročitajte više