13 pasivno agresivnih fraza koje ćete čuti od kolega i što one zapravo znače

Foto: Instagram

AKO STE ikad radili u uredu (ili na bilo kojem poslu koji zahtijeva komunikaciju s kolegama i nadređenima), sigurno ste primijetili da se neke fraze u poslovnim razgovorima ili korespondenciji često ponavljaju. 

Obratite li malo pozornost na njih, primijetit ćete da se iza njih skriva prilična količina pasivne agresije. Ako ste se našli s druge strane, pa ih i sami koristite, ništa vam ne treba objašnjavati. 

Ekipa na Twitteru podijelila je najčešće pasivno agresivne fraze koje čuju na poslu, a neopisivo im idu na živce i u nastavku objasnila pravo značenje koje se krije iza njih. 

U posljednje sam vrijeme opsjednuta suludim korporativnim rječnikom koji koristimo da bismo jedni drugima rekli normalne stvari. "Malo sam zbunjen" je moj favorit- to je apsolutni bijes zamaskiran kao profesionalna poštapalica. 

 "Samo da pojasnim"- pitat ću to još jednom jako jednostavno tako da shvatiš koliko točno je glupo ovo što tražiš od mene. 

"Hvala ti za povratnu informaciju, pripazit ću da to imam na umu"- tvoj je komentar nebitan ako ne i totalno pogrešan i znaš manje o toj temi nego magarac, ali moram se praviti da bar uvažavam tvoje mišljenje.

"Kao što sam već spomenuo ranije"- samo taj put nisam spomenuo napismeno jer sam mislio da si odrasla osoba. 

"Oprosti, možda je moj naputak bio malo nejasan"- shvaćam da si me namjerno krivo shvatio i sad. Ću. Ti. Sve. Ponoviti. Polako. I gledati kako umireš dok slušaš. 

 "S dužnim poštovanjem"- nema tu nikakvog poštovanja. 

"Prilika za razvoj"- ništa ti nećemo platiti.  "Možeš li mi poslati malo više detalja?"- što god si tu napisao nema nikakvog smisla. "Jesu li se pravila nedavno mijenjala?"- ja znam pravila, a ti bi ih možda mogao pročitati. 

"Možeš li mi to pismeno potvrditi?"- ne vjerujem da ćeš napraviti kako sam rekla i želim to napismeno. "Ako sam dobro shvatio..."- ovo što govoriš je toliko suludo da ću te natjerati da ponoviš. 

"Zasad ćemo morati zaključiti ovaj razgovor"- nikad više nećemo pričati o tome. 

"Javi ako ti bude trebala dodatna pomoć"- riješi to sam i prestani me gnjaviti. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.