15 najgorih božićnih filmova: Sladunjave komedije, loši horori i Jim Carrey



BLAGDANI se bliže i uskoro će naše nacionalne tv kuće tradicionalno prikazivati set "božićnih filmova" kojima nas teroriziraju svakog prosinca. Tako ćemo po stoti put imati priliku pogledati kako mali Macualay Culkin vrišti pred ogledalom u "Sam u kući" ili Arnolda Schwarzeneggera kako očajnički pokušava nabaviti neku suludu igračku za svoje dijete u "Ludim božićnim zvonima".

Čudo u 34. ulici

Kritičari s popularnog filmskog portala Insidemovies objavili su listu 15 najgorih božićnih filmova koje svakako treba izbjeći tokom blagdana. Svoje mjesto na listi našao je film "Čudo u 34. ulici" u kojemu "pravi" Djed Mraz dobije posao u trgovačkom centru gdje glumi samog sebe pa zatim na sudu dokazuje da nije lud. Kritičar Bryan Enk ovo smatra lošim remakeom istoimenog filma iz 1966.

Black Christmas

Na listi se našao i jedan horor. Film "Black Christmas" iz 2006. također je remake istoimenog originala napravljenog prije 35 godina. Radnja filma vrti se oko psihopata koji se krije na tavanu kuće sveučilišnog sestrinstva. On muči grupicu mladih i lijepih sestara koje su ostale slaviti Božić. Kritičar portala Insidemovies smatra da je film, unatoč zgodnoj glumačkoj postavi, obično smeće napravljeno kako bi zaraidio nešto novaca uoči blagdana.

Schwarzenegger loš u ulozi neurotičnog oca

"Luda božićna zvona" također nisu zaboravljena na ovoj listi najgorih filmova. Arnold Schwarzenegger je, smatra kritičar, razočarao u jednoj od svojih rijetkih komičnih uloga. Dobro se snašao u "Policajcu iz vrtića" i u filmu "Blizanci" s Dannyem de vitom, ali uloga tate koji pokušava udovoljiti božićnim željama svog zahtjevnog sina, nije mu legla.

Jim Carrey loš u ulozi Grincha

Na samom vrhu liste našao se film "Kako je Grinch ukrao Božić" s Jimom Carreyem. Iako je pomalo ismijavao tradicionalnu opsjednutost sladunjavim božićnim filmovima, ovaj uradak je glasan, nepodnošljiv i jedan od najgorih u karijeri Jima Carreya, smatra kritičar. Njegov Grinch bio je, po mišljenju Bryana Enka, bizaran i groteskan te bez jezivog šarma koji je dočarao glumac Boris Karloff u originalnoj verziji.

15 najgorih božićnih filmova svih vremena:

1. Kako je Grinch ukrao Božić (200.)
2. Bijeg djeda Mraza (2006.)
3. Bitka za Božić (2006.)
4. Tiha noć, smrtonosna noć (1984.)
5. Četiri Božića (2008.)
6. Kako preživjeti Božić (2004.)
7. Luda božićna zvona (1996.)
8. Kako preskočiti Božić (2004.)
9. Santa Claus Conquers the Martians (1964.)
10. "Pljačka stoljeća" (2000.)
11. Black Christmas (2006.)
12. fred Mraz (2007.)
13. Sve što želim za Božić (1991.)
14. Čudo u 34. ulici (1994.)
15. I'll be Home for Christmas (1998.)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.