51-godišnja trudnica nosi vlastitu unuku kako bi pomogla neplodnoj kćeri

Foto: Instagram

NEPLODNOST pogađa oko 6% udanih žena u SAD-u, a jedna žena dobila je neobičnu pomoć nakon što je njezina 51-godišnja majka pristala nositi vlastitog unuka.

Julie Loving odlučila je biti surogat majka djetetu svoje kćeri Breanne Lockwood nakon što ona nije uspijevala ostati u drugom stanju. "Bila je to trudnoća iz udžbenika. Sve ide savršeno", rekla je Loving za Today Parents.

Breannin stručnjak za plodnost dr. Brian Kaplan rekao je kako si većina Amerikanaca ne može priuštiti gestacijskog nositelja jer to može koštati više od 100.000 dolara (oko 647.000 kuna).

Kad je Lockwood prvi put razgovarala s majkom o svojim problemima s plodnošću, ona joj je odmah ponudila da će joj roditi dijete, ali je ova to odbila. "Znala sam da samo želi pomoći, ali ponavljala sam da to ne želim", rekla je Lockwood.

Lockwood je potom odvela majku na sastanak kod dr. Kaplana kad mu njezin suprug nije mogao prisustvovati i rekla joj da ne spominje mogućnost da ona nosi dijete. Međutim, pri kraju sastanka Loving je rekla doktoru da želi nositi bebu za svoju kćer.

Doktor Kaplan tad je izrazio zabrinutost zbog njezine dobi. "Obično bi gestacijska nositeljica trebala biti mlađa od 40 godina, no u medicini morate gledati stvari individualno i personalizirati ih", rekao je.

Tad je odlučio razgovarati sa svojim kolegama o ideji da Loving nosi dijete. Kaže kako su raspravljali o svim potencijalnim opasnostima i svi su se složili kako je riječ o jedinstvenoj situaciji. "Ovo nije nešto što bismo savjetovali ljudima. Ovo je bilo apsolutno iznimno", zaključili su.

Loving je već u 36. tjednu trudnoće, a svoje neobično putovanje "surogat bake", kako se opisala, s kćeri dijeli na društvenim mrežama. Ipak, kažu kako nemaju svi razumijevanja.

"Rekla bih da su 90% reakcija koje dobivam predivne i fantastične, no ima tih 10% internetskih trolova koji imaju odvratne stvari za reći o bilo kome koga vide online", kaže Lockwood. "Mislim da puno toga proizlazi iz nedostatka obrazovanja pri čemu ne razumiju što je IVG ili što je surogat, ili misle da će mi beba biti sestra", rekla je.

No usprkos tome kaže kako ne mari za trolove, nego se jednostavno veseli curici. "Jako sam spremna. Toliko smo sretni da nam se ovo moglo dogoditi."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.