74-godišnjak nazvao krivi broj tražeći pomoć, nastavak priče vraća vjeru u ljude

Ilustracija:123RF

KARANTENA zbog širenja koronavirusa teška je za sve, no neki su se našli u pravim problemima.

Jedan od njih je 74-godišnjak, koji nije znao kako pokrenuti svoj novi pametni telefon. Kako nije mogao izaći iz kuće i potražiti pomoć, odlučio je fiksnim telefonom nazvati svog sina Bobbyja. Čini se da je utipkao krivi broj jer s druge strane nije bio Bobby nego potpuni stranac.

Taj je stranac, koji se zapravo zove Tim, na Twitteru ispričao kako je tekao njihovo razgovor.

"Upravo me nazvao 74-godišnji muškarac koji je tražio svog sina Bobbyja da mu pomogne oko mobitela. Čini se da Bobby i ja imamo slične brojeve telefona. Čim sam se javio, krenuo je: 'Bobby, znam da si mi rekao da ostanem kod kuće, ali razgovarao sam s ljudima u AT&T-u tri puta i tvrde da moram imati WiFi da sredim postavke na mobitelu. Vraćam se u Flatbush sutra. Čekat ću ispred dućana da ga otvore, bez brige, imam masku. Ne moraš dolaziti ovog vikenda da mi pomogneš.' Rekao sam mu da nisam Bobby i nasmijao se jer je Bobby poput svih nas u ovim trenucima sa svojim roditeljima. Pokušavamo ih navesti da ostanu kod kuće da se ne zaraze", napisao je Tim.

Dodao je da je njegov sugovornik cijeli dan pokušavao doći do sina i bio je tužan jer nije uspio.

"Osim toga, slabije me čuo. Bilo mi je jasno kako mu ljudi iz AT&T-a nisu uspjeli pomoći. Rekao sam mu da imam vremena i da možemo nazvati AT&T. Razgovor sa zbilja strpljivim agentom trajao je 26 minuta. Pomogli smo mu da izvadi SIM karticu iz svog Samsunga J3 u novi S7 (deset minuta je tražio spajalicu da otvori utor za SIM na novom mobitelu). Nakon 17 minuta požalio sam što sam se uključio. Nakon svega mi je zahvalio i rekao da, kad korona prođe, trebam doći u Flatbush jer će me počastiti večerom i cugom. Ja sam mu rekao da poruči Bobbyju da mi duguje cugu. Nasmijao se", ispričao je Tim.

Kasnije se sjetio dijela koji ga je zaista nasmijao.

"Kad je sredio telefon, bio je zbilja sretan jer je četiri dana bio bez mobitela. Odmah je htio na Facebook", ispričao je Tim.

Tim je u dopisivanju s prijateljima na Twitteru otkrio da mu je najvažnije bilo da njegov sugovornik ostane kod kuće.

"Bar je pokušao nazvati sina, ja svaki dan zovem svoje roditelje i govorim im da ne idu van, ali me ne slušaju", napisao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.