A još su nedavno bili klinci: Pogledajte kako danas izgledaju dojučerašnje dječje zvijezde

VJEROJATNO vam se čini kao da ste još nedavno govorili "to je onaj klinac/ona klinka iz onog filma", ali otad je prošlo puno više nego mislite. Iako nije posebno iznenađenje da je deset godina i više nego dovoljno da se jeziva klinka iz horora "The Ring" pretvori u ljepoticu, dječje zvijezde koje su se pojavile u velikim filmskim hitovima često volimo "zarobiti u vremenu". 

Taj se stav vrlo često zna negativno odraziti na njihove karijere koje prečesto ostanu "zamrznute", a malo je onih koji, poput Christiana Balea ili Leonarda DiCaprija, uspiju nadrasti uloge koje su im obilježile djetinjstvo i ostvariti uspjeh.

Daveigh Chase



Ovu mladu glumicu mnogi pamte kao "onu klinku iz 'The Ring'", no mnogi ne znaju da se u njenom opusu nalaze i kultni "Donnie Darko", ali i suradnja sa Stevenom Spielbergom u filmu "A.I. Artificial Intelligence" (njene su scene izbačene). Ljubitelji odlične HBO-ove serije "Big Love" danas je znaju i pod imenom Rhonda Volmer, a svi će se složiti da od malog zastrašujućeg derišta nije ostalo apsolutno ništa.

Abigail Breslin



Klinka koja se proslavila ulogom u briljantnoj "dramediji" "Little Miss Sunshine" (iako se prije toga pojavila u još nekoliko filmova), pametnim je izborom projekata iza sebe nanizala zavidan broj solidnih, ali i odličnih filmova među kojima su "Zombieland" i glasovna uloga u odličnom animiranom filmu "Rango".

Dakota Fanning



Jedna od uvjerljivo najvećih dječjih zvijezda s početka prošlog desetljeća svakako je bila začuđujuće talentirana Dakota Fanning čijim je stopama krenula i njena mlađa sestra. Malo je dječjih glumaca koji iza sebe imaju suradnje s velikanima Hollywooda kao što su Steven Spielberg, Sean Penn, Denzel Washington, Tom Cruise ili Robert DeNiro. Nedavno se pojavila u megapopularnom "Twilightu", a pred njom su dva ozbiljnija dramska projekta, "The Motel Life" i "Now is Good".

Jake Lloyd



Karijeru Jakea Lloyda zarobila je uloga u filmu "Star Wars: Episode I - The Phantom Menace", ali bio je to jedan velik film. Doduše, zagriženi fanovi originalne trilogije nisu ga voljeli, ali stvorio se velik hype. Nažalost, njegova karijera prestala je napredovati u trenutku kada je shvatio da od glumačke karijere ima više štete nego koristi. Kolege iz razreda počele su ga zlostavljati, mrzio je stres koji izazivaju intervjui, a film odbija gledati jer smatra da je "jeziv".

Haley Joel Osment



Bio je i ostao "klinac iz 'The Sixth Sense'", ali vremenom se pretvorio u "klinca iz 'The Sixth Sense' koji je izrastao u čudnu odraslu osobu". Haley Joel Osment u kratkom je periodu ostario "nezgodno za Hollywood", udebljao se i na neki čudan način postao Val Kilmer svijeta dječjih glumaca.

Erik Per Sullivan



Dewey. Erik Per Sullivan može biti pravi glumački kameleon i posjedovati nevjerojatan potencijal, ali za mnoge će ostati Dewey. Ta se uloga donekle i odrazila na karijeru ovog momka koji nakon serije "Malcolm in the Middle" nije imao previše sreće. Posljednji filmski projekt bio mu je "Twelve" iz 2010.


Freddie Highmore



Proslavio ga je "Finding Neverland", nakon toga i "Charlie and the Chocolate Factory", nakon toga i "The Golden Compass" i "The Spiderwick Chronicles", a nakon toga je prestao biti klinac. "Justin and the Knights of Valour" mogao bi, ovisno o uspjehu, postati film kojim će ući u tranzicijsko razdoblje u kojem bi se mogao pretvoriti u glumca čija karijera ne staje na filmovima za djecu.

Jamie Bell



Početak karijere Jamiea Bella nije obilježio veliki holivudski blockbuster već mala, ali odlično prihvaćena, drama "Billy Elliot". Ta mu uloga nije obilježila karijeru i dala mu je dovoljno vremena da se profilira u talentiranog mladog glumca koji samo čeka film koji će obilježiti novu etapu u njegovoj karijeri. Posljednji veći hit bila je glasovna uloga u Spielbergovu "The Adventures of Tintin".

Alexa Vega i Daryl Sabara



"Klinci iz 'Spy Kidsa'" odradili su solidan posao u filmovima koji su iz nastavka u nastavak postajali sve bizarniji. Sada su prestari da bi bili klinci špijuni, ali iza sebe imaju neke zanimljive filmske projekte. Sabara "John Carter", "Machete" i odličnu sporednu ulogu u sasvim pristojnom "World's Greatest Dad", a Vegi predviđamo sjajnu budućnost. Što zbog solidnih uloga i filmskih projekata koje ima u planu ("Machete Kills"), što zbog izgleda i oblina koje je ponosno pokazala na svom profilu, što zbog činjenice da se pojavljivanje u spotovima starog strašila iz Aerosmitha dosad pokazalo dobrim za karijere Jessice Biel, Liv Tyler i Mile Kunis.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.