Američka odvjetnica policajki: Ne možete uhititi nekoga zbog boje njegove kože

Screenshot: YouTube

NA SNIMCI objavljenoj na YouTubeu, može se vidjeti trenutak u kojem se američka odvjetnica Jody Westby suprotstavila policajki, koja je u njenoj ulici, u bogatom predgrađu Washingtona, zaustavila 64-godišnjeg Denisa Stuckyja, inače osobu s invaliditetom i lokalnog kućnog majstora.

Westby je izašla u svoje dvorište, kada je primijetila da je policajka zaustavila muškarca, nakon čega je on sjeo na pločnik ulice. Naime, u obližnjoj ulici se dogodila navodna provala te je tijekom patroliranja, policajka zaustavila Denisa Stuckyja, koji je nekim slučajem bio Afroamerikanac, ali i osoba s invaliditetom, koja se otežano kretala.

Westby je potom dotrčala do ulice, nakon čega je optužila policajku da se ponaša rasistički i da je zaustavila muškarca samo zbog njegove boje kože, a ne osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo.

"Ja sam odvjetnica i ovo što radite nije pošteno! Želim da napustite moju ulicu", kazala je oštro odvjetnica policajcima.

"Prijavit ću vas. Dođi Dennis, idemo odavde", kazala je odvjetnica Dennisu i pritom mu pomogla da ustane s ulice, prenosi Daily Mail.

"On radi za nas 30 godina i isto toliko godina ga svi znaju u ovom susjedstvu. Zaustavili ste ga samo zbog boje njegove kože", ljutito je kazala Westby.

Iako je policajka bila Afroamerikanka, kao i njen kolega, nije se činilo da su je argumenti odvjetnice jako dirnuli.

Nakon incidenta seispostavilo da se nikakva provala nije ni dogodila, već je jedan od vlasnika luksuznih kuća, slučajno aktivirao alarm garaže, zbog čega su policajci zaustavili Stuckyja.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.