"Bilo naroda - gradimo most": Brodovi spojeni konopcem povezali Pelješac s kopnom

UDRUGA "Zavjet" organizirala je akciju "Bilo naroda - gradimo most" koja je Pelješac preko brodova spojenih konopom dugim 2300 metara ove nedjelje ujutro spojila s kopnom.

"Lađama, brodicama i brodovima spojili smo hrvatsko kopno i poluotok Pelješac i time simbolički iskazati nepodijeljenu volju naroda za izgradnjom Pelješkog mosta. Povezali smo Splitsko-makarsku nadbiskupiju i Dubrovačku biskupiju. Gradnjom ovoga mosta od brodica, lađa i brodova pokazali smo da da Hrvatska može i mora biti cjelovita. Ali tek izgradnjom čvrstog  Mosta jugu Hrvatske konačno ćemo riješiti problem trajne izoliranosti od ostatka države, a poluotok Pelješac i otoci doživjeli procvat i prosperitet, prije svega u turizmu budući da izgradnja Pelješkog mosta nema alternative i jedino je trajno rješenje problemâ koji odavno ima pučanstvo cijele Dubrovačko-neretvanske županije", stoji u priopćenju Udruge.

Osim toga osvrnuli su se i na nedavne izjave vezane uz ratifikaciju sporazuma prema kojem Hrvatska Bosni i Hercegovini prepušta vrh poluotoka Kleka i otočiće Veliki i Mali Škoj u malostonskome zaljevu: "Najoštrije prosvjedujemo zbog posljednjih izjava visokih dužnosnika o prepuštanju hrvatskog teritorija jer bi to zauvijek onemogućilo povezivanje juga Hrvatske, a time i samu izgradnju Mosta. Stoga najozbiljnije upozoravamo Vladu i Sabor koji najavljuju da će na sjednici 19. rujna – dakle za 10 dana – napraviti poguban presedan odricanjem dijela teritorija što je suprotno Međunarodnom pravu, Ustavu RH, a po članku 132. Kaznenog zakona predstavlja veleizdaju za koju je predviđena kazna do 40 godina zatvora".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.