Brijuni - skriveni raj: Jedan od naših najljepših nacionalnih parkova nikad nije izgledao bolje

Screenshot: Vimeo

FILM "Brijuni National Park - The Hidden Paradise" sastavljen je od niza snimaka ovog predivnog arhipelaga, podvodnih kadrova, ali i mnoštva snimki rezidencijalnih objekata i vila te dijelova zatvorenih za javnost.

Sastavljen od video snimaka, fotografija, spektakularnih slowmotion i timelapse sekvenci film je upotpunjen i video efektima, a montiran je na ariju "Va Pensiero", G. Verdija koju je otpjevao zbor HRT-a uz pratnju Simfonijskog orkestra HRT-a.

Autor filma je fotograf i snimatelj Marko Vrdoljak (koji je i autor službene fotomonografije Brijuna) unutar perioda od godine dana, za vrijeme kojeg je nastalo preko 40 sati snimljenog materijala od kojih Vrdoljak namjerava napraviti i dugometražni dokumentarni film o Brijunima.

U već uigranu ekipu koja je napravila i višestruko nagrađivani "Pulse of the city – Zagreb", Dražena Zeljkovića kao urednika specijalnih efekata i Zvonka Tešića kao urednika zvuka, pridružio se i Vedran Rapo koji je bio zadužen za korekcije boja.

Film je sniman za potrebe Nacionalnog parka Brijuni, a u njegovoj realizaciji sudjelovalo je i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Ured predsjednika Republike Hrvatske te mnogi pojedinci koji su svojim radom, znanjem i pomoći znatno doprinijeli stvaranju ovog projekta.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.