Desetogodišnjak koji tvrdi da je reinkarnacija holivudskog agenta zbunio stručnjake

Screenshot: NBC

NEŠTO više od deset godina dr. Jim Tucker, profesor psihijatrije na sveučilištu u Virginiji, proučava slučajeve djece (najčešće između dvije i šest godina), koja tvrde da se sjećaju prošlih života.

U svojoj knjizi "Return to Life", Tucker detaljno opisuje više od 2500 slučajeva koje tijekom godina proučavao, a jedan od njih i desetogodišnji Ryan, dječak koji tvrdi da je reinkarnacija muškarca koji je umro prije više od 50 godina.

Inače, muškarac, Mary Martyn, bio je jedan od statista koji je nakon neuspješne glumačke karijere postao uspješan holivudski agent.

"Uspjeli smo skupiti informacije o životu Martyja Martyna kako bismo naša otkrića usporedili s onim što Ryan govori. Proučavali smo biografiju čovjeka čija se životna priča poklapa s Ryanovim tvrdnjama, a i sam ga je pokazao na jednoj od fotografija", stoji u knjizi.

Iako je u nekim stvarima pogriješio, većina onog što je rekao poklapalo se s događajima u Martynovu životu. Isprva im je bilo nevjerojatno da bi običan statist imao plesnu točku na Broadwayu, ali Ryan je bio u pravu.

Martyn je obožavao sunčanje, vodio je djevojke na plažu, ženio se četiri puta, postao je bogat, Hollywoodom se vozio u zelenom autu, imao je crnu kućnu pomoćnicu i živio je u ulici koja je u nazivu imala Rock ili Mount. Sve su ovo stvari koje je Ryan znao, a ulica u kojoj je Martyn živio nosila je naziv Roxbury.

Međutim, najzanimljivije je to da se jedan od podataka koji je isprva bio netočan, naknadno pokazao točnim. Naime, Ryan je neprestano isticao da je Martyn stariji nego što jest, a istraživanje je pokazalo da je na rodnom listu bio pogrešan datum i da je dječak bio u pravu.

U svakom slučaju, Ryanova je priča zaintrigirala medije koji su o njemu snimili kratak prilog, a radi li se o pomno osmišljenoj namještaljci ili nečem drugom, prosudite sami.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.