"Djevojka koja ne želi umrijeti": Probudila se iz kome netom prije no što su je htjeli pripremiti za doniranje organa

MLADA se djevojka u Danskoj probudila iz kome nakon automobilske nesreće netom prije no što su joj liječnici željeli proglasiti moždanu smrt.

19-godišnja Carina Melchior maknuta je s aparata za održavanje na životu prema savjetu liječnika, koji su se u bolnici Aarhus u Danskoj spremali pripremiti njezino tijelo za doniranje organa.

Ali, ona je odjednom počela micati nogama i otvorila oči. Trenutno se oporavlja u rehabilitacijskom centru i već može hodati, pričati, pa čak i jahati konja, javlja Daily Mail.

Njezina obitelj tuži bolnicu, tvrdeći da su liječnici postupili na taj način samo zato što su se htjeli "domoći" njezinih organa: "Ti su banditi u bijelim kutama brzo odustali samo zato što je ona bila donatorica organa. Naravno da je ovo velika trauma, i za nju i za njezine roditelje koji su bili uvjereni da ništa drugo ne može biti napravljeno te pristali na donaciju", izjavio je njezin otac Kim za danske medije.

Carina je u automobilskoj nesreći stradala prošle godine u listopadu i bila je u bolnici tri dana prije no što su liječnici zaključili da joj aktivnost mozga opada te savjetovali obitelj da bi trebali prestati s liječenjem.

U dokumentarcu o njezinom životu, nazvanom "Djevojka koja ne želi umrijeti", ona objašnjava kako je uvjerena da će se u potpunosti oporaviti te se nada da će se uskoro preseliti u vlastiti stan: "Radit ću kao grafički dizajner i moći jahati kako se spada", izjavila je.

Jedan je danski liječnik za Mail Online izjavio da je u pitanju slučaj loše komunikacije između liječnika i obitelji pacijenta: "Ova priča puno govori o važnosti komunikacije u odnosu pacijent-liječnik. Da su se liječnici izrazili na drukčiji način, obitelj ne bi imala osjećaj da je posao loše obavljen. S medicinskog stajališta nisu napravljene nikakve greške. Djevojci nije proglašena moždana smrt, to su redovite pripreme koje se uvijek obavljaju prije no što je tijelo spremno za donaciju organa. Ustvari, oni su joj spasili život odlukama u liječenju. I nisu joj željeli 'uzeti' organe, to je bio samo razgovor o hipotetskoj situaciji koja bi se dogodila da joj je proglašena moždana smrt", objasnio je.

S druge strane, liječnici iz dotične bolnice ispričali su se i priznali da su napravili grešku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.