Dragi vjernici, nema uskrsnog slavlja, crkvu su unajmile prostitutke

Foto: Shutterstock

VJERNICI u Wolverhamptonu Veliki četvrtak obilježili su misom i tradicionalnom podjelom obroka u srijedu, jer su lokalne prostitutke unajmile crkvu Svih Svetih na Veliki četvrtak za svoje potrebe. Ovakva odluka donesena je nakon što su prostitutke dvaput "izvisile" jer su i Božić i Nova godina bili u četvrtak, pa nisu mogle održati svoju proslavu, piše Daily Mail.

Vjernici nisu najbolje primili odluku o pomicanju tradicije, a vikarica Sarah Schofield tvrdi da je crkva Svih svetih, koja se nalazi usred četvrti u kojoj borave prostitutke, jedino mjesto na kojem one mogu dobiti potporu na misama.

"Naša vrata su im otvorena i nudimo im potporu, ali i izlazimo na ulice s toplim napicima i pozivamo ih da uđu. Želimo biti pouzdano i sigurno mjesto puno ljubavi za žene te je važno da se držimo tog našeg obećanja. Ovdje mogu razgovarati i mogu dobiti savjet o zapošljavanju, zdravlju i drugim stvarima", pojasnila je vikarica.

Tvrdi da su župljani glasovali i odlučili da će se misa pomaknuti, ali i da se Isus na Veliki četvrtak susreo s brojnim ljudima, među kojima su bile i izopćene žene.

Velečasni Clive Gregory, biskup Wolverhamptona, rekao je da je odluku podržalo crkveno vijeće te da oni koji žele tradicionalnu misu na Veliki četvrtak mogu otići u neku drugu crkvu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.