Dvogodišnjak genijalac: Zna imena i zastave svih država na svijetu, a zanimaju ga vulkani i kometi

SVOJE je prve riječi Sherwyn Sarabi izgovorio kad je imao samo deset mjeseci, a sad, u dobi od dvije godine, zna nabrojati sve glavne organe u ljudskom tijelu i njihove funkcije, ali i sve države na svijetu te raspoznati njihove zastave.

Ovaj je mali Britanac toliko napredan za svoje godine da su liječnici i dječji psiholozi zapanjeni njegovom inteligencijom. Sherwyn se služi i računalom kako bi gledao omiljene programe i snimke na YouTubeu.


Njegova je majka Amanda (35) izjavila: "Prvo smo mislili da je to normalno ponašanje. Jednog dana posjetili smo liječnika i on je u ordinaciji počeo prstom upirati na države koje raspoznaje govoreći njihova imena. Liječnik je bio izvan sebe i rekao je da takvo nešto nikad nije vidio. Vodili smo ga i kod dva psihologa koji su također potvrdili njegovu nevjerojatnu nadarenost. On obožava učiti. Nedavno me probudio u tri sata ujutro kako bi mi ispričao sve o tome kako je Newton otkrio gravitaciju. Obožava mi usred noći govoriti što je taj dan naučio. Stvarno smo blagoslovljeni što ga imamo".

Sa samo 18 mjeseci znao je nabrojati i raspoznati sve geometrijske oblike, a trenutno ga zanimaju vulkani i kometi. Liječnici neće znati koliko je točno pametan dok ne napuni tri godine kad će moći testirati njegov kvocijent inteligencije, prenosi The Sun.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.