Ekscentrik ili samo vječni dječak: Bogataš zakopao blago pa na njega otvorio "lov"

Screenshot: Today

MULTIMILIJUNAŠ Forrest Fenn proteklih je mjeseci čest gost u američkim medijima.

On, naime, tvrdi da je još prije tri godine zakopao škrinju s blagom u protuvrijednosti nekoliko milijuna dolara kako bi se Amerikanci podigli s kauča i krenuli u potragu. Ovaj 82-godišnjak škrinju je navodno napunio zlatnicima i dragim kamenjem, a s vremenom je stvorio pravu sljedbu s obzirom na to da redovito objavljuje "ključeve" prema kojima oni željni avanture mogu kreirati svoju potragu.

Prve je tragove, točnije, devet njih objavio u pjesmi unutar svojih memoara "The Thrill Of The Chase". I sam je, kao što je i za očekivati, veliki ljubitelj potraga: za vrijeme služenja u Vijetnamskom ratu redovito bi između misija kretao u potragu za raznim umjetninama i vrijednim stvarima. Nakon povratka kući u Santa Fe otvorio je galeriju i obogatio se na trgovanju umjetninama, a kad su mu liječnici prije tri godine dijagnosticirali rak bubrega i predvidjeli mu još otprilike toliko života, odlučio se na potez sa škrinjom i velikom potragom za blagom. Bolest je uspio pobijediti, ali blago još uvijek nije pronađeno.

Nedavno je Fenn odlučio ponuditi još pomoći pa je deseti trag objavio početkom ožujka, a 11. je stigao na red prije tri dana.

Pjesmu možete pronaći ovdje.

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.