Fantastičan način da unaprijedite svoje znanje: Ovo su besplatni online tečajevi vrijedni vašeg vremena

Ilustracija: YouTube, Shutterstock

AKO KOJIM slučajem niste znali, postoje načini da korištenje interneta ne bude čisto gubljenje vremena.

Umjesto da visite na društvenim mrežama, YouTubeu ili porno stranicama, mogli biste nešto i naučiti. Iz tog razloga Business Insider na jednom je mjestu sakupio popis online tečajeva na engleskom jeziku koji su vrijedni vaše pažnje, odnosno uz koje ćete uspjeti i nešto naučiti. Neki od njih trenutno traju, a neki su već završili, ali im svejedno možete pristupiti, određujući samostalno brzinu učenja. I ono najbitnije - besplatni su. Većina ovih tečajeva s popularnih je platformi EdX i Udacity, a ovdje provjerite koji su najhvaljeniji.

Uvod u statistiku

Ovo je jedan od tečajeva u kojem sami određujete vrijeme, a kao predznanje potrebno vam je samo osnovno znanje matematike. A ako se namjeravate baviti privatnim biznisom, analize podataka i statistika bit će vam prijeko potrebni.

Uvod u mikroekonomiju


I ovaj tečaj možete prolaziti sami. Uključuje predavanja za studente prve godine MIT-a tako da vam niti ovdje nije potrebno posebno predznanje, iako se očekuje da se snalazite u matematici koju ste prošli u srednjoj školi.

Uvod u biologiju

Ovaj tečaj traje 14 tjedana i oduzet će vam 12 sati tjedno. Započeo je 10. rujna, ali svi materijali dostupni su online. Predaje ga Eric Lander, hvaljeni profesor, jedan od voditelja Human Genome Projecta i član Obaminog vijeća savjetnika za znanost i tehnologiju. Čak i ako se ne namjeravate baviti ovim vidom znanosti u životu, od njega se može naučiti puno fascinantnih informacija, tvrde polaznici.

Umjetna inteligencija


Za ovaj će vam tečaj također biti potrebno osnovno znanje matematike, ali i fizike, a još jedan je od onih u kojima si sami raspoređujete vrijeme učenja i predavanja. Predavanja su zasnovana na onima sa Stanforda, a u njima se obrađuju najzanimljivije teme iz tehnološkog svijeta.

Uvod u računalne znanosti


Nova serija predavanja počinje u siječnju 2014., a prijašnja su dostupna na internetu. Tečaj je podijeljen na osam setova rješavanja problema, pri čemu se procjenjuje da je za svaki potrebno između 15 i 20 sati za svladavanje materijala. Potom slijede dva testa i završni projekt.

Inovacija i komercijalizacija

Ovaj je tečaj započeo 16. rujna, a traje 13 tjedana, a za pristupanje vam nije potrebno nikakvo predznanje. Ono što ćete ovdje naučiti jest kako svoju ideju pretvoriti u posao ili kako već postojeću tvrtku učiniti boljom i efikasnijom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.