Fifi Trixibelle Bear Blu ili Diva Thin Muffin Pigeen: To se događa kada bogati i dokoni biraju dječja imena

Foto: JLP

 

AKO ste mislili da su imena djece domaćih celebrityja (Taisha, Carlos, Mila Amelie, Lu, Rocco…) pomalo neuobičajena, donosimo vam pregled najčudnijih imena djece svjetski poznatih roditelja.

 

1. Blue Ivy Carter - Jay-Z i Beyonce

 

 

Kada su Jay Z i Beyonce objavili rođenje djevojčice, najviše se pričalo o njezinom neobičnom imenu Blue Ivy (Plavi Bršljan). No, Beyonce je na svojoj stranici objavila kratku pjesmu koja slavi simboliku plave boje a i tvrde kako Ivy je odraz njihove povezanosti s brojem 4, ili IV. Oboje su rođeni četvrtog u mjesecu a vjenčani su 4. travnja.

 

2. Maxwell Drew Johnson - Jessica Simpson i Eric Johnson

 

Iako se radi o muškim imenima, nekad popularna pjevačica je objasnila kako je Maxwell srednje ime njezinog supruga a Drew djevojačko prezime njezine bake.

 

3) Peaches, Fifi Trixibelle, Pixie - Bob Gedolf i Paula Yates

 

Peaches Honeyblossom (Breskva Medeni Cvijet) bi više pristajalo nekom ukusnom desertu ili losionu za tijelo, Fifi Trixibelle je kombinacija imena Gedolfove tete i imena koje se jednostavno svidjelo Pauli Yates a riječ "Pixie" znači "vilenjak".

 

4. Jermajesty Jackson - Jermaine Jackson i Alejandra Genevive Oaziaza

 

Opsjednutost kraljevskim imenima je očito česta u obitelji Jackson. Tako se sin pokojnog Michaela zove Prince Michael dok se Jermajesty izgovara kao "Your Majesty" - Vaše Veličanstvo.

 

5. Sva djeca Angeline Jolie i Brada Pitta

 

 

Sve je počelo s dječakom kojeg je Angelina usvojila u Kambodži te ga nazvala Maddox. Poslije njega su došli Pax i Knox (imena sve muške djece završavaju na "x"), posvojena Zahara iz Etiopije, onda je Angelina rodila Shiloh Nouvel u Namibiji i blizance Knoxa Leona i Vivienne Marcheline u Francuskoj.

 

6. Bear Blu Jarecki - Alicia Sliverstone i Christopher Jarecki

 

Glumica koja je svjetsku slavu stekla u 1990-ima svom je sinu dala ime Bear Blu (Medvjed Plavi) jer se nije mogla odlučiti između jednog od ta dva imena.

 

7. Rosalinda Arusha Arkadina Altalune Florence Thruman Busson - Uma Thurman i Aprad Busson

 

Nakon što je rodila djevojčicu u listopadu prošle godine, lijepa glumica je iznenadila mnoge nadjenuvši joj tako dugačko ime, bez objašnjenja što ono zapravo znači.

 

8. Sva djeca Franka Zappe

 

Ovaj ekscentrični pjevač je uvjerljivo pri samom vrhu s bizarnim imenima djece:

 

Moon Unit: Iako se radi o djevojčici, njezino ime označava vozilo s kojim su se astronauti vozili površinom mjeseca

Dweezil: Dječak koji je nazvan po nadimku za nožni palac Zappine supruge

Ahmet Emuuka Rodan: Njegovo ime dolazi je turskog porijekla a znači "vrijedan divljenja" dok je Rodan čudovište iz stripova.

Diva Thin Muffin Pigeen: Zappa je objasnio kako Diva označava njezin "snažan glas" dok ostatak imena (slobodno preveden kao Tanki Kolačić Golub) će ostati vječni misterij.

 

9. Kal El - Nicolas Cage i Alice Kim

 

Kal El je ime Supermana dok je još obitavao na planetu Kriptonu.

 

10. Suri Cruise - Tom Cruise i Katie Holmes

 

 

Još uvijek nije objašnjeno što Suri zapravo znači, ali pretpostavlja se da je varijanta imena Sara koje u hebrejskom označava princezu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.