Forbes objavio listu najbogatijih celebova: Provjerite tko je samo u prošloj godini zaradio 165 milijuna dolara



KAO ŠTO je i inače slučaj, Forbes se ponovno pozabavio stvaranjem liste najbogatijih, a ovog je puta bila riječ o showbiz zvijezdama koje su u prošloj godini zaradile najviše.

Godina redatelja

Novinari Forbesa zaključili su da je 2011. bila godina redatelja jer pri samom vrhu liste smjestili su se Michael Bay i Steven Spielberg. Bay je zahvaljujući "Transformersima" u džep strpao 160 milijuna dok je Spielberg zasjeo na treće mjesto sa nešto "skromnijih" 130 milijuna. Od redatelja tu je i Tyler Perry sa zaradom od 105 milijuna i George Lucas s 90 milijuna dolara.

Producent Jerry Bruckheimer zahvaljujući "Piratima s Kariba", zaradio je 115 milijuna dok ga u stopu prati producent i vješti biznismen Dr. Dre koji je kao jedan od tri suvlasnika tvrtke Beats by Dre uknjižio 110 milijuna. Tom Cruise našao se na listi zahvaljujući posljednjem nastavku "Nemoguće misije" na kojem je Cruise zaradio nevjerojatnih 75 milijuna dolara.

Britney se vratila

Prezaposleni Elton John u posljednjih je 12 mjeseci održao preko stotinu koncerata i završio na listi s 80 milijuna. Društvo mu pravi radijska zvijezda Howard Stern (95 milijuna) i književnik James Patterson (94 milijuna)

Pri samom dnu liste nalazi se Britney Spears koja se katapultirala u prvih dvadeset zahvaljujući prošlogodišnjoj turneji, sponzorskim ugovorima i liniji parfema, a njen posljednji album dosegao je platinastu nakladu.

A tko je zasjeo na prvo mjesto i nije preveliko iznenađenje. Naravno, riječ je o Opri Winfrey i 165 milijuna dolara koje je uspjela akumulirati u prošloj godini. Najveći dio novca dolazi od njenog časopisa "O: The Oprah Magazine", spin-offa "Dr. Oz show" i ugovora koji ima sa Siriusom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.