Genijalan umjetnik ili delinkvent? Pogledajte nevjerojatne grafite od kojih će vam zastati dah

Foto: DALeast

KINESKI umjetnik DALeast proputovao je gotovo sve kontinente i na njima ostavio svoj trag u obliku prekrasnih grafita na uličnim fasadama.

Rođen u Kini, ulični umjetnik koji se predstavlja samo nadimkom DALeast živi u Južnoj Africi, točnije u Cape Townu, sa svojom ženom koja je također umjetnica, a svake godine provede šest mjeseci putujući po svijetu i oslikavajući zidove u gradovima kroz koje prolazi, piše Daily Mail.

Da nije riječ o samo još jednom delinkventu koji vulgarnim natpisom upropasti uredno obojenu fasadu, svjedoče DALeastovi radovi. Njegove iluzije s lakoćom mogu na prvi pogleda prevariti odajući dojam trodimenzionalnosti. Ipak, nije riječ o metalnim žicama ni bilo kakvom sličnom materijalu; DALeast koristi samo sprej pri stvaranju uličnih remekdjela.

Djela ovog 29-godišnjaka mogu se pronaći na zidovima u Cape Townu, Miamiju, New Yorku i Londonu, kao i u njegovoj rodnoj Kini. On se umjetnošću, kako tvrdi, bavi od svoje treće godine, a po javnim je površinama počeo slikati 2004. godine.

S obzirom da umjesto po platnu DALeast slika po zidovima, imao je nekoliko puta problema s policijom, a 2008. godine, neposredno prije Olimpijskih igara u Pekingu, uhićen je zajedno sa svojom ekipom koja mu pomaže pri izradi grafita.

"Volim dočaravati životne osjećaje i okolinu te se koristiti raznim umjetničkim formama pri tome. Draže mi je kad ljudi gledaju moj rad u tišini, šuteći - to znači da se uživljavaju i upijaju rad u sebe", rekao je DALeast.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.