Homoseksualnost, pedofilija i nekrofilija: Nakon 100 godina otkrivene šokantne seksualne navike pingvina



ČAK 100 godina nakon jedne od najvećih ekspedicija u povijesti otkriveni su šokantni detalji o seksualnim navikama pingvina.

Dr. George Murray Levick s antarktičkog se putovanja 1912. godine vratio pun bizarnih informacija o Adelijskim pingvinima, ali odlučio da su one prešokantne da bi ih podijelio s javnosti. U njegovim zabilješkama otkriveni su podaci o homoseksualnim odnosima, seksualnom zlostavljanju ženki i mladunaca te pokušajima muških pingvina da se pare s mrtvim ženkama, prenosi Guardian.

Levick je bio šokiran i smatrao da su pingvini izopačeni

Levick je bio toliko šokiran otkrivenim da je originalne zabilješke zapisao na grčkom kako one ne bi bile razumljive prosječnom čitatelju. Promatrao je kako se pingvini "okupljaju u bande i obitavaju na rubovima brežuljaka čije stanovnike maltretiraju svojim stalnim izopačenim ponašanjem".

Po povratku u Veliku Britaniju pokušavao je objaviti članak "Natural History of the Adelie Penguin", ali otkrića o navikama pingvina smatrala su se toliko šokantnima da je objavljivanje zabranjeno. Taj je materijal upotrebljen za posebno istraživanje nazvano "Sexual Habits of the Adelie Penguin" i bio je dostupan malom broju znanstvenika. U međuvremenu se zagubio dok ga nedavno nije otkrio Douglas Russell iz Nacionalnog povijesnog muzeja.

Za takvo ponašanje kriv je nedostatak iskustva

On je za The Observer izjavio da je za takvo ponašanje pingvina krivo njihovo neiskustvo: "Oni se u listopadu okupljaju u kolonije i počinju s parenjem. Imaju samo nekoliko tjedana da nauče kako se to radi i to jednostavno nije dovoljno vremena da steknu iskustvo kako se ponašati. To je razlog što njihovo ponašanje izgleda izopačeno".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.