I svjetski mediji pišu o imanju obitelji Salaj: "Izgleda kao Times Square u ruralnoj Hrvatskoj"

Foto: Facebook/Mashable

U HRVATSKOJ već više-manje svi znaju za obiteljsko imanje Zlatka Salaja koji svake godine oduševljava ukrasima, a ove je godine odlučio otići i korak dalje pa je s milijun i 500 tisuća božićnih lampica oborio vlastiti rekord (za oko 100 tisuća lampica).

No, ovaj je rekorder privukao i pažnju svjetskih medija pa se iznimno posjećeni Mashable osvrnuo na obitelj Salaj napisavši kako su s milijun i pol lampica "osvojili Božić".

"U malom hrvatskom gradu Čazmi, samo nekoliko tisuća lampica bilo bi dovoljno da se vaša kuća istakne. Međutim, umirovljeni inženjer Zlatko Salaj htio se potruditi da njegova obitelj ima najbožićniju atmosferu ikad pa je svoju kuću i imanje ukrasio s nevjerojatnim brojem lampica - milijun i 500 tisuća, tvrdi", piše Mashable i dodaje da njihovo imanje djeluje kao da je netko uzeo njujorški Times Square i smjestio ga na livadu u ruralnoj Hrvatskoj.

Podsjetimo, za ovu godinu Salajevi su dodatno proširili i ukrasili imanje pa je razumljivo da je u blagdanskom ozračju na hrvatskim prostorima najveća turistička atrakcija upravo Božićna priča obitelji Salaj, koja se smatra najvećim hrvatskim božićno-novogodišnjim događanjem.

Obitelj Salaj je za magičan i neodoljiv blagdanski ugođaj ove godine pripremila nova svjetleća iznenađenja, među ostalim otok Djeda Božićnjaka, te Štrumfograd. Božićnu priču posjetitelji će moći razgledati do 11. siječnja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.