Ima 91 godinu, a postao je svjetska senzacija nakon što je dosadašnji rekord u dizanju utega oborio za 23 kilograma

Screenshot: YouTube

NJEGOVO je ime Sy Perlis i 91-godišnji je dizač utega koji je prošlog tjedna oborio svjetski rekord u kategoriji iznad 90 godina, koji sad na benču iznosi 84,9 kilograma, prenosi Huffington Post.

I iako je dovoljno impresivna činjenica da ovaj stariji gospodin može podići prosječnog muškarca, ono što je još više privuklo pažnju medija i natjeralo ljude diljem svijeta na divljenje jest činjenica da je on ovom kilažom dosadašnji rekord, postavljen 2005. godine, premašio za 23,6 kilograma.

Prvenstvo se održalo prošle subote u Arizoni, a posljednjih dana vijest o ovom snažnom 91-godišnjaku obilazi svjetske medije. Perlis je veteran Drugog svjetskog rata, vježba pet puta tjedno, a 2012. godina preskočio je natjecanje jer mu je otprilike u isto vrijeme ugrađen pacemaker. Osim toga boluje i od artritisa, a dizanjem utega počeo se baviti u dobi od 60 godina jer takva tjelovježba nije iziskivala trčanje. Njegova supruga Joan (69) zove ga svojim "motivatorom", a nakon što je ova vijest dospjela u medije sigurno neće ostati jedina koju ovaj disciplinirani starac inspirira.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.