Istarska malvazija na popisu najboljih bijelih vina isprobanih u 2014. godini!

Foto: Trapan.hr/Press

ODD BACCHUS jedan je od pet američkih vinskih blogova koje Wall Street Journal svojedobno preporučio kao vinske blogove vrijedne čitanja.

A na istom tom Odd Bacchusu, koji vodi Rob Frisch iz Chicaga, na popisu najboljih bijelih vina isprobanih u 2014. godini našlo se i jedno hrvatsko.

"Za ovaj popis izabrao sam vina koja su me na neki način iznenadila, bijela vina koja su pokazala impresivnu ravnotežu...Vina koja su navedena predstavljaju samo mali dio onoga što se sve u svijetu nalazi mimo golemih brendova koje možete naći u dućanima. Ovo su vina sa srcem. Moraju biti, budući da tvrtke koje ih proizvode imaju minimalne marketinške budžete", stoji u uvodu nakon kojeg su potom, abecednim redom, nabrojana odabrana bijela vina.

A o malvaziji Brune Trapana, Ponente iz 2012. godine, Frisch je napisao: "Istra, trokutasti poluotok u Hrvatskoj, koji je nekoć pripadao Italiji, proizvodi hranu i vino koje postaje ozbiljna konkurencija bivšim 'vlasnicima'. Istarska malvazija imala je bogatu aromu koja se pamti i koja je gotovo zakoračila na teritorij karamele. Bogato i pomalo voćno, ovo prekrasno uravnoteženo vino ima primjetno fokusirane kiseline i podvučeno je notom slanosti. Neobično i vrlo, vrlo ukusno".

S kim se Trapanova malvazija našla u društvu, provjerite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.