Iz usta Tonyja Soprana: "Mi smo vojnici. Ne idemo u pakao, mi ubijamo druge vojnike"

Foto: HBO

SVIJET se još uvijek nije oporavio od šoka kojeg je izazvala vijest o smrti Jamesa Gandolfinija, pogotovo jer je ovaj glumac utjelovio jednog od najlegendarnijih likova na svijetu.

Serija "Obitelj Soprano" debitirala je na kanalu HBO 1999. godine i odmah je postala hit, a gledanost je rasla iz sezone u sezonu.

"Sopranosi" su uz "Seks i grad" bili neizostavan dio američke pop kulture prošlog desetljeća, a pretplata na HBO je porasla do neviđenih granica.

Uz to, serija je dobila toliko nagrada i pohvala kritike da se je skeč humoristične emisije "Saturday Night Live" ismijao upravo to konstantno hvaljenje. No, sve se isplatilo jer je nedavno serija "Obitelj Soprano" proglašena najboljom serijom svih vremena i to ni više ni manje nego od Udruge američkih scenarista.

Lik Tonyja Soprana, bešćutnog mafijaša ali i obiteljskog čovjeka, kompliciran scenarij, nevjerojatna razrađenost likova i eklektična glazba zauvijek su promijenili način na koji se snimaju televizijske serije.

CNN je izdvojio par najboljih citata Tonyja Soprana:

"Mi smo vojnici. Vojnici ne idu u pakao, oni ubijaju druge vojnike. To je takav posao." (Tony kod svoje psihijatrice dr. Jennifer Melfi)

"Ti si vjernica samo kad ti to odgovara" (Tony razgovara s Carmelom)

"Je li ovo neka ženska fora? Pitate me kako se osjećam, onda ću vam i reći pa ćete me s tim mučiti" (Nakon što je zaprijetio dr. Melfi da će je udariti)

"Kakva sam ja to osoba kad me vlastita majka želi ubiti?" (Nakon što je saznao da Livia i Junior pokušavaju ga se riješiti)

"Šteta što nemaju humanitarnu pomoć za kretenoitis, zar ne? Nisu još našli lijek?" (Obraća se nećaku Christopheru)
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.