Izvedba Fet a Mà na Festivalu novog cirkusa – jedna od posljednjih!

Foto: PR

GOSTOVANJE predstave "Cru" kompanije Fet a Mà na desetom Festivalu novog cirkusa bit će jedna od posljednjih izvedbi ove španjolsko-francuske skupine!

Unatoč iznimnom uspjehu i grupe i predstave, kojoj su s oduševljenjem pljeskali i publika i kritičari od prestižnog londonskog Mime Festivala do debitantskog praškog Cirkopolisa, pred skupinom se nalazi neizvjesna budućnost.

Interni razlozi uvjetovali su otkazivanje brojnih dogovorenih datuma turneje, ali ne i onog hrvatskog - Fet a Mà i produkcijska kuća Acolytes posebno su se potrudili da, prije rasformiranja grupe, ista nastupi u Zagrebu, pred publikom Festivala novog cirkusa!

Ova predstava s posebnom hrvatskom posvetom spojila je tako svoje kazališne i stvarne preokupacije – "Cru" (na katalonskom: grubo) je kreativni rad o krhkosti ljudskih odnosa! Dramatični scenski susret muškarca i žene mjesto je intenzivnih emocija, toliko snažno i bujno da ne može ne sadržavati iskrenost!

Ispričana jedinstveno ekspresivnim akrobatskim jezikom na koji autori i izvođači Pau Portabella i Marta Torrents slobodno mogu staviti svoj autogram, ovo je predstava beckettovskog cirkusa koja se spremno suočava i s humorom i s boli, s ljubavlju, ali i manipulacijom.

"Divno razigrano, a opet izrazito moćno. Ovi mladi katalonski umjetnici su talentirani, inventivni i vrlo vješti" (Bachtrack, UK)

"Oni misle cirkus koji je sirov, bez kompromisa ili suviše peglanja. Estetika dueta, vrlo zrela, pojačana je soundtrack poveznicama. Ručno izrađeno (fet a mà), ali suvremeno!" (Télérama, Francuska)

Akrobatska predstava "Cru" igra na daskama Zagrebačkog kazališta mladih odmah nakon Uskrsa, i to samo jednu večer – u utorak, 22. travnja! Ulaznice po cijeni od 90 kuna možete kupiti online (putem sustava ulaznice.hr) ili na blagajni kazališta. Sve informacije o predstavi, kao i drugim festivalskim programima potražite na www.cirkus.hr.

Ovo festivalsko gostovanje organizira Mala performerska scena uz podršku Ureda za kulturu Grada Zagreba, Ministarstava kulture, Turističke zajednice grada Zagreba, Francuskoga instituta i drugih pokrovitelja i partnera.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.