Izvještavanje na nezapamćenoj buri: Orkanski naleti gotovo odnijeli reportere domaćih televizija

Screenshot: RTL, HTV

ORKANSKA bura na srednjem dijelu Jadrana puše i danas, s udarima jačim i od 160 kilometara na sat. Dvije su osobe ozlijeđene, oko 70 je oštećenih vozila, više od 250 intervencija vatrogasaca u Splitu, Kaštelima, Podstrani, Solinu, Žrnovnici i Slatinama, te tri nasukana teretna broda, uz mnoge oštećene građevinske objekte, zatvorene škole i tisuće kućanstava bez struje. 

Po nezapamćenoj buri koja divlja po Dalmaciji, javljaju su se jučer i danas reporteri iz Splita, ali i s Masleničkog mosta. RTL-ov meteorolog Nikola Vikić Topić dobrovoljno se javio za izvještavanje o orkanskoj buri koja je na Masleničkom mostu jučer puhala jačinom i do gotovo 200 kilometara na sat. 

"Bilo je vrlo zabavno i uzbudljivo, iako opasno. Kada smo prilazili Masleničkom mostu, automobil se u jednom trenutku toliko zatresao da smo skoro odletjeli", priča Vikić za RTL te dodaje da su "te brojke mnogo strašnije kada ih osjetiš na vlastitoj koži".
 
Vikić Topić se uživo nešto ranije javio i s jugoistoka Velebitskog kanala kada ga je bura gotovo otpuhala s mjesta odakle je izvještavao.

HTV-ova reporterka Anita Markovina javila se iz Splita u emisiju "Hrvatska uživo", a naletima bure kojima je svjedočila bila je šokirana i ekipa u studiju. "Na širem splitskom području bura doista puše svom snagom. Nije me još odnijela, nadam se i da neće...", rekla je između ostaloga Markovina.
 
 
 
Za Dnevnik NOVE TV javio se reporter Mario Jurič iz Splita gdje je bura, kako je rekao, također na mjestima puhala više od 150 kilometara na sat, što je prouzročilo probleme i na kopnu i na moru, međutim reporter NOVE TV javio se sa sigurnog i zaklonjenog mjesta gdje nije bilo "ekstremnih" uvjeta kakve je najavio da možemo vidjeti u prilogu.
 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.