Mažoretkinje Goričan iz Norveške se vratile s tri zlata i jednim srebrom

Foto: Press

MAŽORETKINJE Goričan vratile su se s Europskog prvenstva s tri zlata i jednim srebrom.

Domaćin Europskog prvenstva ove godine bila je Norveška, a održavalo se od 4. – 6. listopada u Lillehammeru. Umijeće u plesu, stupanju, baratanju štapom te kreativnost, pokazale su mažoretkinje iz Belgije, Bugarske, Češke, Engleske, Francuske, Nizozemske, Norveške i Hrvatske. Hrvatsku reprezentaciju činile su mažoretkinje iz Splita, Segeta, Kaštele, Koprivnice, Sinja i Goričana.

Goričan se natjecao s četiri koreografije (dva dueta i dvije skupine) i sve četiri su osvojile odličja.

Naslov europskih prvaka su osvojila oba dueta: Ilaria Ribić i Bernard Barač u juniorskoj, a Ivana Horvat i Tomislav Vranešić u seniorskoj konkurenciji.

Titulu europskih prvaka osvojila je i grupa s rekvizitima na temu "Vremenska kućica", dok su juniorke s tradicionalnim mažoret plesom osvojile srebro.

Goričan su na EP predstavljali: Sara Lesinger, Josipa Marđetko, Izabel Vadlja, Viktorija Stanko, Lucija Višnjić, Klara Mesarić, Lana Tisaj, Ilaria Ribić, Josipa Bašnec, Valentina Mikec, Ana Jakšić, Patricija Petric, Ivana Horvat, Petra Horvatić, Tajana Mati, Valentina Pongrac, Katarina Jakšić, Ivona Blažek, Bernard Barač i Tomislav Vranešić.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.