Mlada riječka filmašica nominirana za prestižnu nagradu u Škotskoj

Foto: Facebook

MLADA riječka filmašica Sanja Marjanović nominirana je u kategoriji najbolje montaže za svoj film "BFF", koji potpisuje kao redateljica i scenaristica, za nagradu British Academy Scotland New Talent, koja se dodjeljuje u Glasgowu 25. ožujka, u organizaciji škotskog ogranka Britanske filmske i televizijske akademije (BAFTA).

Prateći živote četiriju djevojaka iz Rijeke tijekom deset godina, taj dokumentarac progovara o prijateljstvu, a riječ je o autoričinom završnom radu na diplomskom studiju filmske režije na Edinburgh College of Art Sveučilišta u Edinburghu, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

Film je nastao u produkciji Edinburgh College of Arts, Screen Academy Scotland i riječke udruge "Filmaktiv". Producent je Marin Lukanović, a izvršna producentica Emma Davie. Direktori fotografije bili su Marjanović i Lukanović. Korišten je arhivski materijal koji su snimali Morana Komljenović i Marin Lukanović te same protagonistice filma, Andrea Ćučić, Dora Karmelić, Suzana Sadiku i Vedrana Pavković.

British Academy Scotland New Talents Awards dodjeljuju se u dvanaest kategorija, s po tri nominacije u svakoj, a ustanovljene su 1996. kao godišnje nagrade najboljim mladim kreativcima audiovizualne industrije u Škotskoj. Uz njih, škotski ogranak BAFTA-e od 1989. dodjeljuje nagrade za škotsku filmsku produkciju.

Film "BFF" svoju će hrvatsku pretpremijeru imati 5. travnja u riječkom Art-kinu Croatia, u sklopu proslave desete obljetnice osnutka "Filmaktiva".

BFF 30sec trailer from Sanja Marjanovic on Vimeo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.