Mormonski biskup svoje vjernike ostavio bez teksta: Prerušenog u beskućnika nitko ga nije htio ni pogledati

Foto: Facebook

MORMONSKI biskup David Musselman nije naišao na uobičajene tople pozdrave kad je prošle nedjelje došao u svoju crkvu.

On je noćima razmišljao kako da svojim župljanima na zorniji način no govorom prikaže kako ne valja biti prekritičan i osuđivati druge na prvi pogled. Zatim mu je sinula ideja.

Zamolio je vizažisticu Taru Starling da ga profesionalno preruši u beskućnika kako ga nitko od njegovih poznatih, čak ni svećenici s kojima provodi mnogo vremena, ne bi prepoznao. Zatim je takav podrapan, prljav i u dronjcima ušetao u svoju crkvu, piše Deseret News.

Vjernici su ga odmah svi redom čudno pogledali te su svoju djecu prigrlili k sebi kako mu se ona ne bi mogla približiti. Neki čak nisu s njim htjeli uspostaviti ni kontakt pogledom nakon što im je on čestitao Dan zahvalnosti. Musslemana je ta činjenica zaprepastila, a pogotovo je bio razočaran nakon što ga je jedan od župljana zamolio da izađe iz crkve.

On se zatim tijekom misnog obreda stao nasred oltara te okupljenima pokazao tko se zapravo krije ispod vješto izrađene maske. Vjernici su bili šokirani ovim otkrivenjem te kako su zapravo diskriminirali svog duhovnog vođu samo zato jer ga nisu prepoznali.

Tara Starling je zatim svoje "djelo" objavila na Facebooku, a Musselman je zaključio: "Shvatio sam da ljudi žele biti bolji no što sam dosad mislio. Shvatio sam da ne znamo što se nekoj osobi dogodilo stoga ne smijemo nikad ni pokušati suditi joj".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.