Možete li ih razlikovati? Fotke blizanaca na kojima "detalji otkrivaju razlike u karakteru"

Foto: Martin Schoeller

NJUJORŠKI fotograf Martin Schoeller u svojoj je novoj seriji snimao jednojajčane blizance.

I iako su njegovi modeli prilično slični, on tvrdi da su razlike na njihovim licima rezultat drukčijih životnih odabira. "Jedna je osoba pušač ili je jedna vjenčana i ima djecu dok druga živi 'partijanerskim' životom. Ponekad je jedan dio para opušteniji, a drugi živčaniji. Pa čak i unatoč tomu što su jako slični, mogu se uočiti razlike", ispričao je, prenosi Daily Mail.

Schoeller, koji je godinama radio za New Yorker, najpoznatiji je po svojim "portretima izbliza" koji svi imaju sličnu pozadinu i osvjetljenje. U svojoj je karijeri fotografirao brojne zvijezde s A liste, a za ovaj ga je projekt angažirao National Geographic. Iz tog je razloga otišao na godišnji Twins Day Festival u Ohiju i odabrao braću i sestre iz velikog broja posjetitelja.

Ubrzo ga je sve to skupa prilično fasciniralo: "Možete vidjeti kako samo nekoliko sati razlike u rođenju utječe na različite životne puteve". Neki su blizanci to što su rođeni "u paru" isticali kao pravi blagoslov, dok drugi nisu toliko sretni što imaju "još jednog sebe": "Uvijek ih prati usporedba. S jedne strane rođeni ste s najboljim prijateljem za čitav život, a s druge je to prokletstvo", ispričao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.