Najdraži film iz djetinjstva: Brojni poznati svoje klince poveli na matineju "Vlaka u snijegu"



U KINU Tuškanac, na prvoj inkluzivnoj nedjeljnoj matineji "Vlaka u snijegu", pobjednika izbora Najdraži film iz djetinjstva, tražilo se mjesto više.

Matineju nisu propustili ni vodeći hrvatski glumci: Goran Grgić, službeni domaćin 4. izdanja Festivala o pravima djece koji se održava od 19. do 22. studenog, Dejan Aćimović, Kristina Krepela te Mirna Medaković, koji su i sami glasali za svoj najdraži film iz djetinjstva.

Uz glumce, matineju najdražeg filma iz djetinjstva nisu propustili ni UNICEF-ova ambasadorica dobre volje Maja Vučić s kćeri Gitom, Marija Husar Rimac, Ivana Husar Mlinarec s mamom Anom i djecom, Domagoj Jakopović Ribafish sa sinom Rokom te brojne druge slavne osobe.

Slijepe i slabovidne osobe pratile su matineju zahvaljujući naraciji uživo glumice Marija Tadić.

Jutarnja matineja je dio 4. izdanja Festivala o pravima djece koji će službeno započeti 19. studenoga.
 
Festival je i dalje jedini inkluzivni festival u Hrvatskoj jer su sve projekcije i aktivnosti prilagođene djeci s oštećenjem vida, odnosno sluha. Većinu ovogodišnjih aktivnosti Festivala, ugostit će Osijek, uz paralelne projekcije u sedam drugih hrvatskih gradova (Dubrovnik, Rijeka, Split, Šibenik, Varaždin, Zadar i Zagreb).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.